Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όταν βρέχει το εσωτερικό του Tesla Model 3 μπορεί να γίνει μούσκεμα!

Newsbomb

Πολλοί Αμερικανοί κάτοχοι του πιο μικρού των Tesla παραπονιούνται πως το νερό της βροχής μπαίνει στο εσωτερικό όταν ανοίγουν παράθυρα, πόρτες και πορτμπαγκάζ.

Του Γιάννη Σκουφή

Συνήθως όταν ανοίγει κανείς την πόρτα του αυτοκινήτου όταν βρέχει το νερό δεν μπαίνει στο εσωτερικό, κάτι που δεν ισχύει πάντα αν κατέβει το παράθυρο για κάποιον λόγο. Π.χ. για να πληρώσεις τα διόδια.

Συνήθως νερά δεν μπαίνουν ούτε όταν ανοίγει το κάλυμμα του χώρου αποσκευών, ανεξάρτητα από το αν το αυτοκίνητο είναι σεντάν ή έχει πέμπτη πόρτα.

Όλα τα παραπάνω, που μεταξύ μας θεωρούνται λογικά και αυτονόητα δεν συμβαίνουν στο πιο μικρό και βέβαια οικονομικά προσιτό μοντέλο της Tesla, το Model 3. Όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν όταν βρέχει σημαντική ποσότητα νερού καταλήγει στο εσωτερικό του ανοίγοντας πόρτα ή κατεβάζοντας παράθυρο ή ανοίγοντας το κάλυμμα του χώροι αποσκευών. Μάλιστα το νερό φτάνει μέχρι και τα καθίσματα, ενώ πέφτει και πάνω στα χειριστήρια των ηλεκτρικών παραθύρων στις πόρτες.

Ο λόγος για την εισροή υδάτων από τις πόρτες ή τα παράθυρα δεν είναι άλλος από τις πολύ μικρές «υδρορροές» στην οροφή, ενώ σε ότι αφορά το πορτμπαγκάζ οφείλεται στο μεγάλο μέγεθος του πίσω παρμπρίζ και την έντονη κλίση του που επιταχύνει τη ροή του νερού με αποτέλεσμα αρκετή ποσότητά του να υπερπηδά την ομολογουμένως μεγάλη υδρορροή.