Ανοίγει Arcade Museum στην Αθήνα και η νοσταλγία μας χτυπάει «κόκκινο»
FUN TIME

Ανοίγει Arcade Museum στην Αθήνα και η νοσταλγία μας χτυπάει «κόκκινο»

Οι περισσότεροι που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1980 και νωρίτερα -ή και λίγο αργότερα- αναμένεται να εκτιμήσουν πολύ αυτή την είδηση... Τα αγαπημένα arcade των παιδικών μας χρόνων, επιστρέφουν στην Αθήνα, στο Greek Arcade Museum του Παλαιού Φαλήρου, που ανοίγει σύντομα τις πύλες του! Το Newsbomb.gr σας το παρουσιάζει...

Σε μια γειτονιά του Φαλήρου, θα λειτουργεί σε λίγες ημέρες το απόλυτο 80s και 90s μουσείο με σκοπό όχι απλά τη νοσταλγία μας αλλά κυρίως την ψυχαγωγία!

Ο λόγος για το… μοναδικό πια ουφάδικο που υπάρχει στην Αθήνα και υπόσχεται να μας μεταφέρει στις ανέμελες εποχές των παιδικών μας χρόνων, αλλά και να μάθουν κοι νεότεροι, από που προήλθαν όλα τα… hi tech ηλεκτρονικά παιχνίδια του σήμερα!

Shinobi, Double Dragon, Golden Axe, tetris, ράλι, ποδοσφαιράκι, Snow Bros, Super Mario, Sonic και ό,τι άλλο μπορείτε να θυμηθείτε ότι το «ταΐζατε» κάποτε 20ρικά (σε δραχμές φυσικά), είναι εδώ και πλέον έχουμε την ευκαιρία να σπάσουμε τα ρεκόρ μας... 30 ή και 40 χρόνια μετά!

Όλα αυτά, χάρη στον Ηλία Τσινταβή, δικηγόρο στο επάγγελμα, ο οποίος με άπλετη αγάπη για τα Arcade, και με πολλή υπομονή και επιμονή, κατάφερε να συγκεντρώσει από όλη την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες τα πιο δημοφιλή μηχανήματα της αυθεντικής ψυχαγωγίας των παιδικών μας χρόνων.

IMG_3749.jpg

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στην οδό Δημοκρατίας 71 στο Παλαιό Φάληρο, αποτελεί πια το μοναδικό μουσείο για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, με δυνατότητα φυσικά για τους επισκέπτες, που θα κλείσουν εγκαίρως το ραντεβού τους, να παίξουν όσο θέλουν, όποια παιχνίδια επιθυμούν και χωρίς το άγχος του... κέρματος.

Στο μουσείο παρέχεται και ενημερωτική περιήγηση, στην οποία οι επισκέπτες μαθαίνουν την ιστορία των πρώτων παιχνιδομηχανών, παίζουν το πρώτο παιχνίδι που βγήκε ποτέ και... όπως και κάποτε, δεν θα ξέρουν πότε πέρασε η ώρα!

Το Newsbomb.gr περιηγήθηκε στο μουσείο και σας ξεναγεί στις... περιπέτειες των παιδικών μας χρόνων!

Δείτε φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης:

Ο Πλάτων, το Συμπόσιον και η ανώτερη μορφή έρωτα, μέσα από τη γραφή ενός αστροφυσικού

Αρχαιολογική αποκάλυψη: Το Σπήλαιο του Νυμφολήπτου, εκεί όπου ίσως ο Πλάτων εμπνεύστηκε τον μύθο του

Η Μεγάλη Ελλάδα καλεί την Ελλάδα: Σικελία, αυτό είναι το μεγαλύτερο «ελληνικό» νησί της Μεσογείου

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ