GOSSIP

Πασίγνωστος ράπερ ίδρυσε την δική του πόλη με δικό της νόμισμα!

Πασίγνωστος ράπερ ίδρυσε την δική του πόλη με δικό της νόμισμα!

Απίστευτο και όμως αληθινό!

Ο Akon επίσημα έχει πλέον τη δική του πόλη στη Σενεγάλη. Είναι η Akon City, έχει το δικό της κρυπτονόμισμα και βρίσκεται σε απόσταση πέντε λεπτών με το αυτοκίνητο από το νέο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας της Δυτικής Αφρικής.

Σύμφωνα με το CNN, ο γεννημένος στην Αμερική τραγουδιστής με καταγωγή από τη Σενεγάλη, είχε δηλώσει ότι η φουτουριστική πόλη θα χτιζόταν σε μία έκταση γης 8.100 τ.μ. που του δώρισε ο πρόεδρος της χώρας. Στη νέα πόλη οι συναλλαγές θα γίνονται αποκλειστικά με το ψηφιακό νόμισμα, Akoin.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Akon δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η ολοκλήρωση οικοδόμησης της πόλης θα διαρκέσει 10 χρόνια. Ξεκινήσαμε την ανέγερση τον Μάρτιο του 2019 και το δεύτερο στάδιο αναμένεται το 2025, διευκρίνισε.

Η οικοδόμηση της Akon City θα κοστίσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Όταν ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής της R&B και ποπ ρωτήθηκε από τοn Νικ Κάνον που του πήρε συνέντευξη αν είναι δισεκατομμυριούχος απέφυγε να απαντήσει, αλλά είπε ότι όσοι έχουν χρήματα πρέπει να τα επιστρέφουν.

"Εάν μπορείς να έχεις ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην τράπεζα, ενώ όλοι αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν, είναι τρελό για μένα. Είναι σαν να πετάς ένα δισεκατομμύριο δολάρια" εξήγησε.

Στην Akon City θα είναι όλα ανανεώσιμα, θα είναι ηλιακή πόλη, η πρώτη της Σενεγάλης πιστοποιημένη από το Σύστημα Περιβαλλοντικής Αξιολόγησης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) στη Διαχείριση Κατασκευαστικών Έργων, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος σε πτήση από Αθήνα: Εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Σχετικές ειδήσεις