ΓΥΝΑΙΚΑ

Σοφία Κόπολα: «Δε με κατέστρεψε ο ρόλος μου στην ταινία "Ο Νονός 3"»

Σοφία Κόπολα: «Δε με κατέστρεψε ο ρόλος μου στην ταινία "Ο Νονός 3"»
AP Images

«Δεν έπαιρνα τα πράγματα πολύ σοβαρά» είπε η Σοφία Κόπολα για την ανάληψη του ρόλου.

Η Diane Keaton διαβεβαίωσε τους οπαδούς της «Godfather» την περασμένη εβδομάδα ότι η επερχόμενη «Godfather Part III» του Francis Ford Coppola (ο επίσημος τίτλος είναι «The Godfather Coda») θα τους έκανε να επανεξετάσουν την επιλογή της Σοφία Κόπολα ως την εφηβική κόρη του Michael Corleone. Τι πιστεύουν όμως η Σόφια και ο Φράνσις Φορντ Κόπολα για την ταινία και την αντίδραση που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια για την επιλογή της; Οι δύο σκηνοθέτες μίλησαν στους The New York Times για το πώς οι κριτικές για την ηθοποιία της Σόφιας προκάλεσαν πόνο και αμηχανία, αλλά δεν τους έκαναν να λυγήσουν.

Με αφορμή την επανακυκλοφορία του τελευταίου μέρους της τριλογίας «Ο Νονός» (με νέες τροποποιήσεις), η κόρη του σκηνοθέτη, Σοφία Κόπολα αναφέρθηκε στα σχόλια που είχε δεχθεί για την ερμηνεία της στην ταινία.

Η ταινία του 1990 «Godfather Part III» που δεν αγαπήθηκε από τους θαυμαστές του κινηματογραφικού franchise, είχε επικριθεί για τη σύνθετη πλοκή της, καθώς και για την ερμηνεία της Σοφία Κόπολα, η οποία υποδύθηκε την κόρη του πρωταγωνιστή Μάικλ Κορλεόνε, Μαίρη. Είχε χαρακτηριστεί «απελπιστικά ερασιτεχνική» και η νυν σκηνοθέτης κατηγορήθηκε ότι έφτασε «κοντά στην καταστροφή της ταινίας».

Η κόρη του Francis Ford Coppola έπαιξε το ρόλο μετά την αποχώρηση του Winona Ryder από το "The Godfather Part III" επειδή η ηθοποιός αρρώστησε φτάνοντας στη Ρώμη και δεν μπορούσε να παίξει στην ταινία. Ο Κόπολα είχε δει αρκετούς ηθοποιούς υψηλού προφίλ, όπως τη Μαντόνα και την Τζούλια Ρόμπερτς, αλλά τελικά αποφάσισε να αντικαταστήσει την Ryder με τη Σόφια, η οποία είχε ήδη επισκεφθεί το σετ ενώ έκανε διακοπές από το κολέγιο.

Σε συνέντευξή τους στους New York Times, πατέρας και κόρη αναφέρθηκαν στην επιλογή της Σοφία για τον ρόλο και στην κριτική που ακολούθησε. «Δεν έπαιρνα τα πράγματα πολύ σοβαρά» είπε η Σοφία Κόπολα για την ανάληψη του ρόλου. «Ήμουν στην ηλικία που δοκίμαζα οτιδήποτε. Μπήκα σε αυτό χωρίς να το σκεφτώ πολύ».