ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Dead Can Dance επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο συναυλίες!

Dead Can Dance
Στην Αθήνα οι Dead Can Dance θα παίξουν για πρώτη φορά στο ΚΠΙΣΝ
AP

Oι Dead Can Dance θα εμφανιστούν την ερχόμενη άνοιξη στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Την ερχόμενη άνοιξη, οι Dead Can Dance επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις στα πλαίσια της περιοδείας τους Europa 2022 Tour. Αυτή τη φορά δεν θα παίξουν σε κάποιο open air φεστιβάλ αλλά επέλεξαν να εμφανιστούν σε δύο «κλειστούς» χώρους, καθώς επιθυμούν ο ήχος τους να μπορεί να αποδοθεί στον απόλυτο βαθμό.

Συγκεκριμένα, οι Dead Can Dance για πρώτη φορά θα εμφανιστούν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ στις 19 Μαΐου 2022 και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21 Μαϊου 2022.

Στις συναυλίες αυτές θα παρουσιάσουν ένα best-of από το σύνολο της καριέρας τους, ερμηνεύοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες από την, διάρκειας άνω των 40 ετών, πορεία τους!

Θυμίζουμε ότι η τελευταία επίσκεψη του σχήματος στη χώρα μας ήταν το 2019 στο Ηρώδειο. Το ελληνικό κοινό κατέκλυσε το ρωμαϊκό μνημείο για να απολαύσει επί σκηνής το εμβληματικό δίδυμο της Lisa Gerrard και του Brendan Perry, το οποίο ανταπέδωσε προσφέροντας μας μια εμφάνιση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιερουργία.

Στις δύο συναυλίες τους το 2022 θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά την εξέλιξη που είχε στο πέρασμα του χρόνου η δημιουργικότητα αυτού του κορυφαίου συγκροτήματος. Ξεκινώντας από το θρυλικό ομώνυμο άλμπουμ τους το 1984, οι Dead Can Dance μας έδωσαν μια σειρά από καταπληκτικούς δίσκους που, μέσα σε μια δεκαετία, κυριολεκτικά άλλαξε τον ρου της ιστορίας της μουσικής, δημιουργώντας και κάνοντας διάσημο τον ήχο που αργότερα ονομάστηκε «world music».

Όπως μας απέδειξαν και στο Ηρώδειο, οι Dead Can Dance βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πλέον ώριμη φάση τους και η απαράμιλλη φωνή της Lisa Gerrard παραμένει ακμαία και καθηλωτική.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί.

Πληροφορίες για τα εισιτήρια:

Αθήνα
VIP 90 ευρώ
Ζώνη Α: 50 ευρώ
Ζώνη Β: 46 ευρώ
Ζώνη Γ 37 ευρώ
Ζώνη Δ: 31 ευρώ

Θεσσαλονίκη
VIP 50 ευρώ
Ζώνη Α: 40 ευρώ
Ζώνη Β: 35 ευρώ
Ζώνη Γ 30 ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.gr, Ευριπίδης, Wind.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Διαβάστε επίσης:

Silence: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον σιωπηλό βυθό της Ρενέ Ρεβάχ

Η Μόνα Λίζα μας δείχνει τα οπίσθιά της σε μουσείο του Μπρίστολ!

Metallica: Η επική αντίδραση τους καθώς διαβάζουν σχόλια που «θάβουν» το Black Album