ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα: Πού θα πάμε αυτό το Σαββατοκύριακο - Θέατρο, σινεμά ή συναυλία;

Κίτρινα Ποδήλατα
Τα Κίτρινα Ποδήλατα επιστρέφουν στις live εμφανίσεις τους από αυτό το Σάββατο

Live, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές πρεμιέρες, όλα θα τα βρεις στην ατζέντα μας για το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου.

Δέκα προτάσεις για κάθε γούστο, περιλαμβάνονται στην ατζέντα της ψυχαγωγίας μας για αυτό το Σαββατοκύριακο. Από metal καταστάσεις μέχρι κλασική μουσική και από νέες κινηματογραφικές ταινίες μέχρι stand up comedy.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου

Κίτρινα Ποδήλατα, Σταυρός του Νότου Club

Κίτρινα Ποδήλατα
Κίτρινα Ποδήλατα, το Σάββατο στο Σταυρό του Νότου

Tα Κίτρινα Ποδήλατα, Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς επιστρέφουν στο αγαπημένο τους club του Σταυρού του Νότου για τρεις μοναδικές παραστάσεις γενικής… ανάτασης. Με την νέα τους παράσταση «Να σε δω να γελάς…», ευελπιστούν να ενώσουν την παρέα σε κοινά έντονα συναισθήματα, να σκορπίσουν χαμόγελο και αισιοδοξία.

Οι Μάγισσες του Σάλεμ, Θέατρο «Δημήτρης Χορν»

Άκης Σακελλαρίου, Ιωάννα Παππά στις Μάγισσες του Σάλεμ
Άκης Σακελλαρίου, Ιωάννα Παππά στις Μάγισσες του Σάλεμ


«Οι Μάγισσες του Σάλεμ» του Άρθουρ Μίλερ σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Άκης Σακελλαρίου, Ρένια Λουιζίδου, Ιωάννα Παππά, Γιάννης Καλατζόπουλος, Μελίνα Βαμβακά.

Το 1692 στο Σάλεμ, η Άμπιγκεϊλ, ερωτεύεται παράφορα έναν μεγαλύτερό της παντρεμένο άνδρα, τον Τζον Πρόκτορ. Εκείνος όμως την απορρίπτει και διαλέγει να μείνει στο πλάι της συζύγου του. Έτσι, εκείνη μαζί με άλλες κοπέλες του χωριού του κάνουν μάγια για να τον φέρουν πίσω. Οι κάτοικοι του Σάλεμ τις ανακαλύπτουν και οι γυναίκες κινδυνεύουν να θανατωθούν ως μάγισσες. Η Άμπιγκεϊλ κατηγορεί την σύζυγο του αγαπημένου της ως υποκινήτρια των μεταφυσικών πράξεων, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία δίκη με καταστροφικές συνέπειες για όλους.

Nightfall, Gagarin

Nightfall
Οι Nightfall επιστρέφουν

Μετά από πάρα πολλά χρόνια live απουσίας, οι Nightfall επιστρέφουν για ένα δυνατό live στη σκηνή του Gagarin. Το θρυλικό ελληνικό συγκρότημα της metal σκηνής θα δώσει ένα επετειακό σόου που θα περιλαμβάνει τραγούδια από τη σπουδαία τριαντάχρονη πορεία του.

Λάκης Παπαδόπουλος, Χορδές

Ο Λάκης Παπαδόπουλος φέρνει τα τραγούδια του και το χιούμορ του στις Χορδές. Μαζί του η Ευδοκία Ράπτη. Συμμετέχει ο Ανδρέας Μπουτσικάκης.

Ιστορίες της τύχης και της φαντασίας, Σινεμά

Η Αργυρή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου 2021. Ένα απρόβλεπτο ερωτικό τρίγωνο, μια εκδικητική χειρονομία αποπλάνησης που θα έχει αναπάντεχη κατάληξη και η συνάντηση δύο παλιών συμμαθητριών, που θα οδηγήσει σε ένα λυτρωτκό παιχνίδι ρόλων.

Ο πιο πολυσυζητημένος Ιάπωνας σκηνοθέτης των τελευταίων ετών Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, επιβεβαιώνει τη φήμη του με ένα σαγηνευτικό τρίπτυχο ιστοριών για τις δαιμόνιες συμπτώσεις και τις αθέατες επιθυμίες που καθορίζουν υπογείως τις ανθρώπινες ζωές.

Kυριακή 14 Νοεμβρίου

Η Λίμνη των Κύκνων, Christmas Theater

Η Λίμνη των Κύκνων, Christmas Theater
Η Λίμνη των Κύκνων στο Christmas Theater

Το κλασικό μπαλέτο συναντά το καλλιτεχνικό πατινάζ! Το 2021 για πρώτη φορά η σκηνή του Christmas Theater μεταμορφώνεται σε μια παγοπίστα 250 τετραγωνικών μέτρων και υποδέχεται τους καλύτερους αθλητές καλλιτεχνικού πατινάζ της Ρωσίας που παρουσιάζουν την παραμυθένια παράσταση Η Λίμνη των Κύκνων, το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι.

Οι 40 χορευτές - αθλητές, όλοι διακεκριμένοι στο καλλιτεχνικό πατινάζ, παρουσιάζουν «Το μπαλέτο των μπαλέτων» σε μια εντυπωσιακή παράσταση για όλη την οικογένεια.

Τάιμινγκ, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Αίθουσα: Θέατρο)

Στο «Τάιμινγκ» ο Γιώργος Χατζηπαύλου αναζητά, εντοπίζει και καταγράφει όλα τα αστεία και παράλογα που υπάρχουν, τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες στιγμές της ζωής μας σήμερα. Μετά από δύο αναγκαστικές αναβολές ο νέος και τελευταίος κύκλος παραστάσεων είναι εδώ.

«ΤΖΟΡΝΤΑΝ», Alhambra Art Theatre

Mε την Μαρία Κορινθίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Αιβάζη. Πρεμιέρα την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

Μαρία Κορινθίου
H Μαρία Κορινθίου στο Τζόρνταν


Ο σπαρακτικός μονόλογος «Τζόρνταν» των Άννα Ρέϋνολντς και Μόιρα
Μπουφίνι, που μετέφρασε ο Μάριος Πλωρίτης. Η Μαρία Κορινθίου υποδύεται την τραγική ηρωίδα Σίρλεϋ Τζόουνς. Μια ιστορία που αποκάλυψε η ίδια η Σίρλεϋ, όσο καιρό ήταν κρατούμενη στη φυλακή, στη συγκρατούμενή της Άννα Ρέϋνολντς, τη μία από τις
δυο συγγραφείς.

Καλάβρυτα 1943, Σινεμά

Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυό τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικόλας Δημητρόπουλος και το σενάριο ο Δημήτριος Κατσαντώνης.

Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, Hellenic IT Museum

Το μουσείο που σου κάνει κλικ. Μια διαδραστική διαδρομή νοσταλγίας στην οποία τα 6.500 εκθέματα μας «αφηγούνται» τις ιστορίες πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα της Πληροφορικής. Από το ξύλινο πρώτο ποντίκι, τα αποθηκευτικά μέσα σε μέγεθος ψυγείου, έως τους φορητούς υπολογιστές 15 κιλών! Στο Μουσείο θα δείτε «αρχαιολογίες» υπολογιστών, θα παίξετε με παλιά βιντεοπαιχνίδια, θα «μεταφερθείτε» σε ένα σαλόνι με vintage συσκευές και θα γράψετε κώδικα σε έναν υπολογιστή 40 ετών!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.