ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το The Ellinikon Moments υποδέχεται τον Σταύρο Ξαρχάκο στην πρώτη συναυλία στον χώρο του Ελληνικού

Το The Ellinikon Moments υποδέχεται τον Σταύρο Ξαρχάκο στην πρώτη συναυλία στον χώρο του Ελληνικού

Η αρχή μιας νέας εποχής για τον πολιτισμό

Όταν ανακοινώθηκε η ανάπλαση του Ελληνικού, η αλήθεια είναι πως τον ενθουσιασμό, διαδέχθηκαν οι αμφιβολίες για το εάν εν τέλει το νέο «πρόσωπο» της Αθηναϊκής Ριβιέρας θα γινόταν πραγματικότητα. Φτάνοντας στο σήμερα, τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει και όλοι εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να θαυμάσουμε από κοντά το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, όπως το παρουσίασε πριν ένα περίπου χρόνο για πρώτη φορά η Lamda Development.

Η επένδυση στο Ελληνικό αποσκοπεί στη δημιουργία της πρώτης περιοχής στην Ελλάδα που θα αναπτυχθεί από την αρχή ως μία έξυπνη πόλη, μετατρέποντας τα εγκαταλελειμμένα κτήρια του παλιού αεροδρομίου σε εμπορικά κέντρα, κατοικίες αλλά και χώρους πολιτισμού. Ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος, άλλωστε, να μας «συστηθεί» το συγκεκριμένο project που έχει συζητηθεί περισσότερο απ' όλα, εάν όχι μέσα από τα πιο πολυαναμενόμενα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού;

Με μία δωρεάν συναυλία του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, ανοίγει ο κύκλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων «The Ellinikon Moments», στον χώρο του παλαιού Αεροδρομίου στο Ελληνικό, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 στις 21.00, σε πρωτοβουλία της Lamda Development.

Μια μοναδική καλοκαιρινή συναυλία… έρχεται!

Καλοκαίρι και συναυλία είναι δύο λέξεις διαχρονικά αλληλένδετες. Οι λάτρεις της μουσικής, άλλωστε, γνωρίζουν καλά πως οι στίχοι, η μουσική και ο ρυθμός, αρκούν ώστε να νιώσουμε το καλοκαίρι στη ζωή μας. Και αυτό τον Ιούλιο, θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε ένα μοναδικό μουσικό «ταξίδι», εκεί από όπου ξεκινούσαν τα ταξίδια στον κόσμο, στον διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης των αεροπλάνων.

Ο κόσμος έδειξε να «αγκαλιάζει» αυτό το πολλά υποσχόμενο μουσικό «ταξίδι», αφού μέσα σε δύο μόλις ημέρες ανταποκρίθηκε τόσο θερμά, εξαντλώντας όλες οι θέσεις για τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου. Αρχής γενομένης την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, λοιπόν, η Lamda Development ανοίγει τον κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων «The Ellinikon Moments» και προσκαλεί όλους όσοι πρόλαβαν να κρατήσουν μία θέση, στη συναυλία του καλοκαιριού, για να ενώσουν τις φωνές τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Σταύρος Ξαρχάκος, αναφορικά με τη συμμετοχή του στο The Ellinikon Moments: «Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της Lamda Development, για μία συναυλία στον εμβληματικό τούτο χώρο όπου το παρελθόν της Αθήνας συναντά το μέλλον του The Ellinikon. Είμαι βέβαιος ότι τα τραγούδια και η μουσική θα μας ταξιδέψουν και θα μας ενώσουν σε ένα κοινό όραμα για ένα καλύτερο αύριο».

Το νέο «πρόσωπο» του πολιτισμού

Για εμάς που αναρωτιόμαστε πώς θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του «The Ellinikon Moments», αρκεί να γνωρίζουμε πως μία νέα εποχή ξεκινά για τον πολιτισμό μας, μέσα από την πρώτη εκδήλωση στο πλαίσιο του συγκεκριμένου κύκλου πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μέσα από μία μοναδική συναυλία με τίτλο «5 λαϊκές μορφές», κατά τη διάρκεια της οποίας θα ερμηνεύσει η Ηρώ Σαΐα, ο σπουδαίος συνθέτης, Σταύρος Ξαρχάκος, θα μας παρασύρει για ακόμη μία φορά σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.

Έχοντας δημιουργήσει εδώ και δεκαετίες το δικό του πιστό κοινό, ο Σταύρος Ξαρχάκος, με τις ιδιαίτερες μελωδίες του, συνέβαλε καθοριστικά στη θερμή και άμεση ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη εκδήλωση στο Ελληνικό. Δεν θα υπήρχε, άλλωστε, καλύτερη αφορμή για αυτόν τον Ιούλιο, από μία δωρεάν συναυλία, στον χώρο του παλαιού Αεροδρομίου στο Ελληνικό με την υποστήριξη της Lamda Development, η οποία θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να δείξει για ακόμη μία φορά την αγάπη του για τα πολιτιστικά δρώμενα, αλλά συγχρόνως να καταστήσει σαφές πως η ανάγκη για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό του πολιτισμού μας είναι πιο έντονη από ποτέ.

Για όσους δεν πρόλαβαν να κρατήσουν μια θέση στην πολυαναμενόμενη συναυλία, είμαστε σίγουροι πως η συναυλία αυτή θα είναι μόνο η έναρξη μιας νέας σελίδας για τον πολιτισμό μας, με το The Ellinikon να πρωταγωνιστεί σε πολλά ακόμη πολιτιστικά δρώμενα, προσβάσιμα για όλους.