ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έμα Στόουν: Με βλέμμα που καθηλώνει στην αφίσα του «Poor Things»

Έμα Στόουν
Η μελαχροινή Έμα Στόουν στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου
Poor Things/Instagram

Η Έμα Στόουν, η «μούσα» του Γιώργου Λάνθιμου, πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. 

Λίγες ώρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Poor Things» του Ελληνα δημιουργού Γιώργου Λάνθιμου στο 80ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, δόθηκε στην δημοσιότητα μία νέα αφίσα.

Σε πρώτο πλάνο βλέπουμε την πρωταγωνίστρια -και μούσα του Έλληνα σκηνοθέτη- Έμα Στόουν, ντυμένη με ένα εντυπωσιακό γαλάζιο φόρεμα.

Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Σκωτσέζου συγγραφέα Άλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992. Το σενάριο έχει διασκευάσει ο Τόνι Μακναμάρα ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Λάνθιμο και στην «Ευνοούμενη».

Το καστ συμπληρώνουν οι Γουίλεμ Νταφόε και Μαρκ Ράφαλο οι οποίοι μεταξύ άλλων διακρίνονται και στη νέα αφίσα. Οπως αναφέρει η Daily Mail το «παγωμένο» γαλάζιο βλέμμα της Στόουν προς τον θεατή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα σκούρα μέχρι τον ώμο μαλλιά της.

Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια υποδύεται την Μπέλα Μπάξτερ, μια νεαρή γυναίκα που επανέφερε στη ζωή ο ιδιοφυής και αντισυμβατικός επιστήμονας δρ Γκόντγουιν Μπάξτερ (Νταφόε). «Πεινασμένη» για την κοσμικότητα που της λείπει η Μπέλα θα ακολουθήσει τον Ντάνκαν Γουέντερμπερν (Ράφαλο), έναν επιδέξιο δικηγόρο, σε μια περιπέτεια σε όλες τις ηπείρους.

Το καστ πλαισιώνουν επίσης οι ηθοποιοί Κάθριν Χάντερ, Τζέροντ Καρμάικλ, Κρίστοφερ Άμποτ, Μάργκαρετ Κουάλεϊ και Ραμού Γιούσεφ.

Η επερχόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έχει χαρακτηριστεί ως «R-Rated» από το MPA καθώς περιλαμβάνει αρκετό σεξ και γυμνό, βία, ενοχλητικές σκηνές, εικόνες gore, όπως και απρεπή και σκληρή εκφορά λόγου.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 8 Δεκεμβρίου ενώ στην Ελλάδα θα προβληθεί στις αρχές του 2024.

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Λάνθιμος: Ο λόγος που αναβάλλεται για αργότερα η πρεμιέρα του «Poor Things»

Γιώργος Λάνθιμος για το «Poor Things»: «Κάποιες φορές δεν ξέραμε τι να κάνουμε»

«Poor Things»: Ο Γιώργος Λάνθιμος και η Έμα Στόουν είναι έτοιμοι για το μεγάλο ταξίδι

Φεστιβάλ Βενετίας: Πρεμιέρα για το «Poor Things» του Λάνθιμου - Όλες οι ταινίες