Μαίρη Χρονοπούλου
Η Μαίρη Χρονοπούλου τραγουδά «Του Αγοριού Απέναντι» σε μια από τις χαρακτηριστικές σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου
Πηγή: YouTube
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαίρη Χρονοπούλου: Όταν έπεσε στα πόδια του Δαλιανίδη για να παίξει σε μιούζικαλ

Η Μαίρη Χρονοπούλου έχει αφήσει εποχή σε τρία μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Οι αποκαλύψεις της πίσω από πασίγνωστες και αγαπημένες σκηνές.

H Μαίρη Χρονοπούλου, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου έχει αφήσει εποχή τόσο για τους δραματικούς ρόλους -κυρίως- της μοιραίας γυναίκας όσο και για τη συμμετοχή της στα μιούζιαλ του Γιάννη Δαλιανίδη.

Όπως είχε αποκαλύψει η ίδια σε συνεντεύξεις της, χρειάστηκε να παρακαλέσει τον σπουδαίο σκηνοθέτη για να της δώσει ένα ρόλο σε μιούζικαλ. Εκείνος μάλιστα αρνιόταν πεισματικά καθώς θεωρούσε ότι δεν της πήγαινε το είδος του μιούζικαλ.

«Θα γίνεις ρεζίλι» της έλεγε αναφερόμενος στο σοβαρό παρουσιαστικό της και στο ψηλόλιγνο παράστημά της. Όσο εκείνος της αρνιόταν και δεν ήθελε να ακούει λέξη για αυτό, τόσο εκείνη συνέχιζε πέφτει στα πόδια του και να τον παρακαλά για ένα «τόσο δα μικρό ρολάκι».

Τελικά, η Μαίρη Χρονοπούλου κατάφερε να πείσει τον Δαλιανίδη και να πάρει αυτό το «ρολάκι» στις «Θαλασσιές τις Χάντρες» (1967) και στη συνέχεια να γίνει πρωταγωνίστρια στο «Μια κυρία στα μπουζούκια».

«Αυτό που άλλαξε την καριέρα μου ήταν το "Μια Κυρία στα Μπουζούκια"», είχε πει σε συνέντευξή της στο περιοδικό Down Town. Αναφερόμενη στο διαχρονικό τραγούδι «Του Αγοριού Απέναντι» είχε αποκαλύψει πως είχε αυτοσχεδιάσει στην περιβόητη σκηνή, ενώ ο συγκεκριμένος τύπος γυναίκας την είχε σημαδέψει: «Η απήχηση που είχε το κομμάτι "Του Αγοριού Απέναντι" δεν έχει ξαναγίνει. Εμβληματικό άσμα. Είχα αυτοσχεδιάσει εκείνη την ώρα, δεν ήταν τίποτα χορογραφημένο. Ο τύπος αυτής της γυναίκας με σημάδεψε, εγώ δεν είμαι έτσι σαν γυναίκα».

Η ίδια η Χρονοπούλου δεν πίστευε ότι είναι σταρ ή ότι είχε κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο. Μάλιστα, έλεγε για τον εαυτό της ότι «είναι μια υποφερτή ηθοποιός».

Ενδιαφέρον έχει και η αποκάλυψη που είχε κάνει παλαιότερα στη σκηνή του τραγουδιού «Είμαι Γυναίκα του Γλεντιού», από την ίδια ταινία (Μια Κυρία στα Μπουζούκια). Είχε πει μάλιστα πως είχε χρειαστεί να πιει ένα μπουκαλάκι κονιάκ ώστε να υπερβεί τον εαυτό της και να χορέψει τσιφτετέλι έχοντας «στο 'να χέρι το τσιγάρο, στ' άλλο χέρι το μπεγλέρι».

«Το τσιφτετέλι που έπρεπε να χορέψω μου φάνηκε εξωπραγματικό με τις αστικές καταβολές που είχα. Πήρα ένα μπουκάλι πορτοκαλάδα, την έχυσα, έβαλα μέσα κονιάκ χύμα από το μπαρ και το κατέβα­σα. Έγινα ντίρλα. Έτσι βγήκε η σκηνή».

Το μιούζικαλ στο οποίο θεωρεί ότι «λύθηκε» πραγματικά ήταν το «Γοργόνες και Μάγκες». Σε αυτό μάλιστα παραδέχτηκε πως «ναι, εκεί μου άρεσα».

Στην ταινία «Γοργόνες και Μάγκες» ακούστηκε για πρώτη φορά το αγαπημένο τραγούδι του Δάκη, «Τόσα καλοκαίρια» το οποίο έγινε διαχρονική επιτυχία. Στη σκηνή του τραγουδιού, ακούμε τη φωνή του Δάκη και βλέπουμε την ηθοποιό μαζί με τον Λάκη Κομνηνό να χορεύουν αιθέρια και ερωτευμένοι στα σοκάκια της Ύδρας. Για πολλούς, αυτό θα μπορούσε να είναι και το πρώτο βιντεοκλίπ τραγουδιού, έτσι όπως το εννοούμε σήμερα.



Διαβάστε επίσης


Μαίρη Χρονοπούλου: «Τόσα καλοκαίρια» - Το πρώτο βίντεο κλιπ τραγουδιού

Μαίρη Χρονοπούλου: Όταν έγινε «ντίρλα» για να γυρίσει τη σκηνή «Είμαι Γυναίκα του Γλεντιού»

Μαίρη Χρονοπούλου - Η τελευταία της δουλειά στο «Έτερος Εγώ: Νέμεσις»

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ