ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαίρη Χρονοπούλου: «Τόσα καλοκαίρια» - Το πρώτο βίντεο κλιπ τραγουδιού

τοσα καλοκαιρια Μαίρη χρονοπούλου
Η Μαίρη Χρονοπούλου και ο Λάκης Κομνηνός στα σοκάκια της Ύδρας
YouTube

Στη σκηνή του τραγουδιού «Τόσα καλοκαίρια» του Δάκη βλέπουμε το χορευτικό της Μαίρης Χρονοπούλου και του Λάκη Κομνηνού 

Η Μαίρη Χρονοπούλου πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη «Γοργόνες και Μάγκες» του 1968, δίπλα στον γοητευτικό Λάκη Κομνηνό. Η ίδια είχε εξομολογηθεί ότι σε αυτό το μιούζικαλ τής άρεσε πραγματικά ο εαυτός της.

Σε αυτή την ταινία ακούστηκε για πρώτη φορά το αγαπημένο τραγούδι του Δάκη, «Τόσα καλοκαίρια» το οποίο έγινε διαχρονική επιτυχία. Στη σκηνή του τραγουδιού, ακούμε τη φωνή του Δάκη και τους δύο πρωταγωνιστές να χορεύουν αιθέρια και ερωτευμένοι στα σοκάκια της Ύδρας. Για πολλούς, αυτό θα μπορούσε να είναι και το πρώτο βιντεοκλίπ τραγουδιού, έτσι όπως το εννοούμε σήμερα.

Η Μαίρη Χρονοπούλου, είχε κάνει μια ανάρτηση στα social media, δίνοντας αρκετές πληροφορίες σχετικά με τα παρασκήνια της συγκεκριμένης σκηνής.

«Ρωτήσατε πολλοι φίλοι του προφίλ μου στο insta που γυρίστηκε το εμβληματικό χορευτικό «τόσα καλοκαίρια» που ανέφερα χτες. Την απο πίσω πλευρά της ´Υδρας, άγνωστη -τότε- χωρίς το μεγάλο τουρισμό, αλλά με καινούργιους χώρους διάλεξε ο Γιάννης Δαλιανίδης να γυρίσει την ταινία του «γοργόνες και μάγκες». Τώρα φυσικά θα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Θα έχει αλωθεί ο χώρος. Αλλά τότε ήταν ολότελα παρθένος και μοναδικός στην απλότητα του. Η αρχική ιδέα στο χορευτικό μου, ήταν να περιλαμβάνει και μερικά πλάνα του Δάκη που τραγουδούσε, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούσε να έρθει. Κι έτσι το θέαμα παρέμεινε χορευτικό με τον ήχο του Δάκη. Κι όχι μουσικοχορευτικό. Παρολαυτά από τότε ειπώθηκε ότι ήταν το πρωτο το βίντεο κλιπ τραγουδιού που γυρίστηκε στην Ελλάδα. Και ήταν!».

Διαβάστε επίσης

Μαίρη Χρονοπούλου: Όταν έγινε «ντίρλα» για να γυρίσει τη σκηνή «Είμαι Γυναίκα του Γλεντιού»

Μαίρη Χρονοπούλου: Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της και η φωτογραφία με τον Νικόλαο

Μαίρη Χρονοπούλου: «Καλό ταξίδι στο φως γλυκό μου πλάσμα» - Το «αντίο» του Σπύρου Μπιμπίλα

Μαίρη Χρονοπούλου - Η τελευταία της δουλειά στο «Έτερος Εγώ: Νέμεσις»