ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Κέρκυρα

Έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Κέρκυρα

Έκθεση με τίτλο: «Ιωάννης Καποδίστριας - Ο Έλληνας - Ο Ευρωπαίος - Homo Universalis», θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Αυτό ήταν το θέμα της συνάντησης συνεργασίας που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, με την πρόεδρο του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», Δρ Μαίρη Μαρούλη - Ζηλεμένου και με τον πρόεδρο του Οργανισμού «Πολιτιστικοί Ορίζοντες», Αναστάσιο Βαρελά.

Στόχος της έκθεσης, που, σημειωτέον, θα περιοδεύσει στην Ελβετία, Ρωσία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Κύπρο και Ελλάδα, είναι η παρουσίαση της Ευρωπαϊκής διάστασης του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ευρώπη στον 19ο αιώνα.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει κειμήλια, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα του Ιωάννη Καποδίστρια από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ελβετία και άλλες χώρες.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση της έκθεσης στηρίζεται στην πεποίθηση ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας, τόσο ως υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας όσο και ως πρώτος Κυβερνήτης του Νεότερου Ελληνικού Κράτους, υπήρξε θερμός υποστηρικτής της συνεργασίας των λαών, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρηνικής επίλυσης των διακρατικών διαφορών και πρώιμος εκφραστής του σύγχρονου ιδεώδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης:

Στον Γιώργο Χρυσοστόμου το βραβείο «Δημήτρης Χορν»