ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος στηρίζει τους Γιατρούς χωρίς σύνορα με έσοδα θεατρικής παράστασης

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος στηρίζει τους Γιατρούς χωρίς σύνορα με έσοδα θεατρικής παράστασης

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος εκτός από σπουδαίος ηθοποιός, είναι και μοναδικός άνθρωπος και αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία την αλληλεγγύη του προς τους συνανθρώπους μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Αυτή τη φορά, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, αφιερώνει τις παραστάσεις του Ιανουαρίου από το έργο «Τα τελευταία Φεγγάρια» (Θέατρο Άλμα) στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και ταυτόχρονα αποδίδει στη διεθνή ιατρική οργάνωση μέρος των εσόδων των παραστάσεων για ολόκληρο τον μήνα, ενισχύοντας έμπρακτα το ανθρωπιστικό της έργο. Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Άγγελος Αντωνόπουλος στάθηκε στο πλευρό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα κάποια χρόνια πριν, ως το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», πρωταγωνιστώντας σε ένα πολύ ιδιαίτερο και συγκινητικό βίντεο που δημιουργήθηκε τότε για το σκοπό αυτό.

«Είμαστε βαθιά συγκινημένοι από την υποστήριξη του κ. Αντωνόπουλου όλα αυτά τα χρόνια. Είναι τιμή μας να έχουμε τέτοιους συνοδοιπόρους, πόσο μάλλον σε μια εποχή θολή, στην οποία ακόμα και το ανθρωπιστικό έργο βάλλεται και η αλληλεγγύη στον διπλανό μας αμφισβητείται. Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι όπως ο κ. Αντωνόπουλος που παραμένουν το ίδιο εξαιρετικοί στην τέχνη αλλά και στη ζωή, αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα προς όλους εμάς τους υπόλοιπους» δήλωσε η Μαριέττα Προβοπούλου, Γενική Διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

a1675b96 1442 49fe b7f4 b8a3a27f4ec5

Η Παράσταση

«Τα τελευταία Φεγγάρια» του Φούριο Μπορντόν
Με τον Άγγελο Αντωνόπουλο
Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Άλμα (κεντρική σκηνή)
Έναρξη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

Το βραβευμένο, σκληρό και ταυτόχρονα αστείο και τρυφερό έργο του Φούριο Μπορντόν «Τα τελευταία Φεγγάρια» ανεβάζει στο θέατρο Άλμα ο Άγγελος Αντωνόπουλος. Μαζί του από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα βρίσκεται η Βάνα Πεφάνη παίρνοντας την σκυτάλη από την Άριελ Κωνσταντινίδη, στον ρόλο της συζύγου του.

Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα που ανακηρύχθηκε «Θεατρικό κείμενο της χρονιάς» στην Ιταλία το 1993 και που αποτέλεσε το «ρέκβιεμ» του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, καθώς σάρωσε τα βραβεία την περίοδο 1994-5.

Ένας ηλικιωμένος καθηγητής ετοιμάζει την βαλίτσα του. Πρόκειται πολύ σύντομα να εγκαταλείψει το σπίτι του γιού του, που τον φιλοξενεί, γιατί τα εγγόνια του μεγαλώνουν και δεν υπάρχει πλέον χώρος γι αυτόν. Θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε έναν οίκο ευγηρίας.

Είναι η ώρα του αποχωρισμού και του τελικού απολογισμού. Ο ήρωας μας φορτωμένος με το βάρος όσων ειπώθηκαν, και κυρίως όσων δεν ειπώθηκαν, άλλοτε πικρός και είρων και άλλοτε στοργικός και τρυφερός, μοιράζεται τα αληθινά του συναισθήματα μόνο με το φάντασμα της γυναίκας του, που έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια και πέρασε νέα στην λήθη.

Σκηνοθετεί ο Άγγελος Αντωνόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Άγγελος Αντωνόπουλος, Βάνα Πεφάνη , Στέλιος Ψαρουδάκης
Σκηνικά/Κοστούμια: Μιχάλης Σαμπλαούρας
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες : Νικόλας Κομίνης (studio Kominis)

Παραστάσεις : Δευτέρα 20:00, Τρίτη 21:00
Τιμές εισιτηρίων 15,10
Διάρκεια: 80’ χωρίς διάλειμμα.

Θέατρο Άλμα : Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15-17 Αθήνα, τηλέφωνο 210 5220100

Σχετικές ειδήσεις