TRAVEL

Κυκλάδες: Οι πολυτιμότεροι «θησαυροί» του Αιγαίου Πελάγους

Κυκλάδες: Οι πολυτιμότεροι «θησαυροί» του Αιγαίου Πελάγους
Η μαγεία των Κυκλάδων
Intime News

Το καλοκαίρι, τα ελληνικά νησιά κατακλύζονται από τουρίστες, που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου, θέλοντας να εξερευνήσουν τις ομορφιές του τόπου μας, να βουτήξουν στα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, να γευτούν τις μοναδικές γευστικές παραδοσιακές συνταγές και να ξεφαντώσουν στους ελληνικούς ρυθμούς διασκέδασης.

Κάθε νησί είναι μία νέα εμπειρία τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους, οι οποίοι πολλές φορές αναρωτιούνται «πώς μπορεί ένας τόπος να κρύβει τόση ομορφιά». Η μαγεία των Κυκλάδων, «κρύβεται» στο γεγονός ότι ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την φύση και να βιώσει την ομορφιά, την ιστορία, την περιπέτεια, και τη γαλήνη.

Ας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας και ας κατευθυνθούμε προς την «καρδιά» του Αιγαίου, εκεί όπου «ξεδιπλώνεται» ένα σύμπλεγμα νησιών, οι Κυκλάδες! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το ότι περιλαμβάνουν ορισμένα από τα πιο διάσημα ελληνικά νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ίος, η Πάρος και η Νάξος, αλλά και κάποια λιγότερο δημοφιλή, ωστόσο εξίσου όμορφα, όπως η Κίμωλος, η Ηρακλειά, η Σχοινούσα και η Δονούσα. Πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι η Ερμούπολη, στη Σύρο, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του συμπλέγματος.

Κάθε νησί των Κυκλάδων δημιουργεί στην καρδιά των παραθεριστών, ένα μοναδικό ταξίδι, λόγω της απαράμιλλής ομορφιάς και της μοναδικής γοητείας του, προσφέροντας ένα μαγευτικό σκηνικό και μία αξέχαστη θέα που απλώνεται πάνω από το Αιγαίο. Παρά το ότι ορισμένα από τα πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων, έχουν εκσυγχρονίσει τις υποδομές τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες του τουρισμού, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους ταξιδιώτες, όλες οι Κυκλάδες ανεξαιρέτως εξακολουθούν να διατηρούν ανέπαφο το παραδοσιακό τους «στίγμα» και τη μοναδικότητα της ταυτότητάς τους.

Είτε λοιπόν ανήκουμε σε εκείνους που αναζητούν την απόλυτη ηρεμία στις διακοπές τους, θαυμάζοντας την μαγεία του φυσικού τοπίου, είτε σε αυτούς οι οποίοι προτιμάμε στιγμές έντονης διασκέδασης και περιπέτειας, οι Κυκλάδες μπορούν να «χαρίσουν» πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο.

Οι 5 απόλυτες προτάσεις για αυτό το καλοκαίρι:

1.Μύκονος: Η Μύκονος είναι το πιο γνωστό νησί των Κυκλάδων – και της Ελλάδας ολόκληρης, σύμφωνα με πολλούς. «Ακούει» και στον όνομα «νησί των ανέμων» και κάθε χρόνο «πλημμυρίζει» από πλήθος διάσημων προσωπικοτήτων. Θεωρείται ο πιο δημοφιλής προορισμός για κοσμοπολίτικες διακοπές.

Μύκονος

2.Σαντορίνη: Η Σαντορίνη είναι ακόμη ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το νησί είναι γνωστό στα πέρατα του κόσμου, τόσο για την απαράμιλλη φυσική του ομορφιά και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, όσο και για το ηφαίστειο με την εντυπωσιακή καλντέρα και τη μοναδική θέα στο Αιγαίο.

Η Σαντορίνη

3.Νάξος: Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του συμπλέγματος. Προσφέρει πληθώρα επιλογών στους επισκέπτες, αφού συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με σύγχρονες ανέσεις, ήσυχες αποδράσεις και ζωηρή νυχτερινή ζωή, μαγευτικές παραλίες και εκπληκτικό φαγητό.

Η Νάξος

4.Τήνος: Η Τήνος είναι ένα πανέμορφο νησί στις Βόρειες Κυκλάδες, ανάμεσα στην Άνδρο και τη Μύκονο. Είναι το νησί της Παναγίας, των ανέμων και της τέχνης του μαρμάρου. Πρόκειται για ένα νησί με μία μοναδική αύρα, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά νησιά των Κυκλάδων.

Η Τήνος

5.Σίφνος: Η Σίφνος είναι ένα όμορφο νησί των δυτικών Κυκλάδων, που συνδυάζει τα πάντα και ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα. Φημίζεται για τη γραφική του αρχιτεκτονική, τους χαλαρούς ρυθμούς, τις τοπικές λιχουδιές, τα παραδοσιακά κεραμικά και, φυσικά, για τη νυχτερινή ζωή.

Η Σίφνος

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.