Οι πιο όμορφες λίμνες στις ΗΠΑ που αξίζει να ανακαλύψουμε
TRAVEL

Οι πιο όμορφες λίμνες στις ΗΠΑ που αξίζει να ανακαλύψουμε

Όλοι μας έχουμε φανταστεί πώς θα ήταν μία ρομαντική βαρκάδα σε κάποια εξωτική, ειδυλλιακή λίμνη κάπου στο κόσμο, όπου τίποτα δεν θα θύμιζε την πραγματική ζωή και όλα θα κυλούσαν με τους πιο ήρεμους και αργούς ρυθμούς, αποπνέοντας μία απίστευτη νηνεμία.

Πολλές φορές άλλωστε όταν κλείνουμε τα μάτια μας, προσπαθώντας να αποφορτιστούμε από τους ασφυκτικούς ρυθμούς της πόλης, η φαντασία μας και ο νους μας «τρέχουν» σε εξωτικά, παραδεισένια μέρη, τα οποία θεωρούνται μοναδικά στον κόσμο.

Ο πλανήτης μας αναμφίβολα, έχει πολλές και διαφορετικές καλά «κρυμμένες» ομορφιές που ίσως να μην καταφέρουμε να ανακαλύψουμε ποτέ, ωστόσο οι ΗΠΑ είναι ένας ευλογημένος τόπος αναφορικά με τις λίμνες της, μιας και φιλοξενούν χιλιάδες διαφορετικές λίμνες. Ορισμένες βρίσκονται σε υψηλές ορεινές περιοχές, ενώ άλλες βρίσκονται σε χαμηλά υψόμετρα.

Lake Powell, Γιούτα και Αριζόνα

Ιδανική για πεζοπορία και θαλάσσια σπορ, η λίμνη Powell προσελκύει περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τεχνητή δεξαμενή στις ΗΠΑ, που αποθηκεύει νερό που χύνεται σε περισσότερα από 90 πλευρικά φαράγγια. Η λίμνη περιβάλλεται από την εθνική περιοχή αναψυχής Glen Canyon, η οποία χαρακτηρίζεται από κόκκινους βράχους ψαμμίτη, καθώς και τη γέφυρα Rainbow από ψαμμίτη, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά γεφύρια στον κόσμο.

Crater Lake, Όρεγκον

Αυτό το υδάτινο θαύμα σχηματίστηκε πριν από περίπου 8.000 χρόνια όταν κατέρρευσε το ηφαιστειακό όρος Mazama, αφήνοντας πίσω του μια καλντέρα που σιγοκαίει. Στα 592 μέτρα βάθος, η λίμνη Crater είναι η βαθύτερη λίμνη των ΗΠΑ και τα εντυπωσιακά διαφανή νερά της διαπερνούνται από το φως του ήλιου σχεδόν 122 μέτρα κάτω. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας για κατάδυση ή για να δείτε τις μαύρες αρκούδες και τις κιτρινωπές μαρμότες που συχνάζουν στο Εθνικό Πάρκο Crater Lake.

Lake Tahoe, Καλιφόρνια και Νεβάδα

Πλαισιωμένη από τα βουνά της Σιέρα Νεβάδα στα σύνορα Καλιφόρνια-Νεβάδα, η λίμνη Tahoe είναι η μεγαλύτερη αλπική λίμνη στη Βόρεια Αμερική και η δεύτερη βαθύτερη (στα 1.645 πόδια / 501 μέτρα) στις ΗΠΑ. Αφήστε τους αριθμούς στην άκρη, ωστόσο, αυτή η θεαματική λίμνη είναι ιδιαίτερα όμορφη με διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε και μέση διαύγεια 232 μέτρων. Από τη Νότια Λίμνη Tahoe, μπορείτε να θαυμάσετε υπέροχους καταρράκτες, ενώ η Βόρεια Λίμνη Tahoe φιλοξενεί πολλά χιονοδρομικά κέντρα.

Caddo Lake, Τέξας και Λουιζιάνα

Η συγκεκριμένη λίμνη μοιάζει περισσότερο με λαβύρινθος που σχηματίζεται από ελώδεις βάλτους και αντίστροφα νερά παρά με λίμνη. Η λίμνη Caddo πήρε το όνομά της από τους Caddoans ή Caddo, τους ιθαγενείς Αμερικανούς που ζούσαν στην περιοχή μέχρι να εκδιωχθούν τον 19ο αιώνα. Είναι πλέον ένας διεθνώς προστατευόμενος υγροβιότοπος, με ένα από τα μεγαλύτερα πλημμυρισμένα δάση κυπαρισσιών στις ΗΠΑ. Ο καλύτερος τρόπος για να ζήσετε τη λίμνη είναι με βάρκα ή κανό - απλώς προσέξτε τους αλιγάτορες.

Flathead Lake, Μοντάνα

Τοποθετημένη ανάμεσα στα Mission Mountains στα ανατολικά και τα Salish Mountains στα δυτικά, η λίμνη Flathead στη Μοντάνα έχει ένα ασυνήθιστα ήπιο κλίμα για την περιοχή, επιτρέποντας την πλούσια βλάστηση. Η περιοχή διαθέτει ένα εθνικό καταφύγιο άγριας ζωής και έξι κρατικά πάρκα, συμπεριλαμβανομένου του Wild Horse Island, όπου ζουν άγρια άλογα και πρόβατα.

Από τη λίμνη Κρέιτερ στη νοτιοκεντρική περιοχή του Όρεγκον, μέχρι τους μαγευτικούς καταρράκτες στο Κολοράντο, κάθε τοπίο με φόντο μία από τις παραπάνω λίμνες θα μας συνεπάρει και θα μας «γεμίσει» με μοναδικές εικόνες και αναμνήσεις. Αυτόν τον χειμώνα λοιπόν ίσως έχει έρθει η ώρα να κάνουμε το δικό μας ταξίδι ζωής, το οποίο θα διηγούμαστε σίγουρα με μεγάλο ζήλο, για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.