TRAVEL

Τιθορέα: Το πανέμορφο χωριό του Φιλοποίμενος Φίνου - Φιλμ με την εκπληκτική καλντέρα (video)

Τιθορέα: Το πανέμορφο χωριό του Φιλοποίμενος Φίνου - Φιλμ με την εκπληκτική καλντέρα (video)
«Μαγικές» εικόνες...
Up Stories

«Πετάμε» επάνω από την γενέτειρα του Πατριάρχη του Ελληνικού κινηματογράφου.

Η Τιθορέα πραγματικά θα μαγέψει τον κάθε ταξιδιώτη που θα την επισκεφθεί τόσο με το εκπληκτικό φυσικό τοπίο που την περιβάλλει μιας και βρίσκεται στην σκιά ενός επιβλητικού τεράστιου βράχου όσο και με την εκπληκτική καλντέρα που διαθέτει καθώς και με την ύπαρξη ενός μικρού καταρράκτη που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την κεντρική πλατεία του χωριού.

Ποιος ήταν ο Φιλοποίμην Φίνος - Φιλμ

Ένα παιδί γιατρού με πάθος για το σινεμά ξεκινά πουλώντας την περιουσία του να κάνει την πρώτη παραγωγή και να δημιουργήσει την ελληνική βιομηχανία κινηματογράφου.

Δεν είναι καθόλου περίεργο ότι μέσα σε ένα καταιγισμό ενημέρωσης, ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων, όταν πέφτει το κλασικό ασπρόμαυρο σήμα «Η Finos Film παρουσιάζει...», όλοι σταματάμε με προσοχή για να δούμε ποια είναι η ταινία που ακολουθεί.

Αυτό είναι ένα προσωπικό κατόρθωμα του Φίνου, του ανθρώπου που συγκρότησε την εθνική εμπορική κινηματογραφία και δημιούργησε μια προίκα με περισσότερες από 180 ταινίες που βλέπουμε ακόμα και σήμερα.

Τον Φιλοποίμενα Φίνο, έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από την Τιθορέα Λοκρίδας και έγινε ο πιο σημαντικός άνθρωπος του ελληνικού κινηματογράφου δεν έπαψαν ποτέ να τον αναφέρουν οι πρωταγωνιστές και οι πρωταγωνίστριες των ταινιών του, με αγάπη, αποδίδοντας τον τίτλο του του αξίζει: του πατέρα του ελληνικού κινηματογράφου. Από τις ίδιες αυτές αφηγήσεις έχουμε μάθει οι περισσότεροι τον χαρακτήρα του Φίνου, ενός ανθρώπου κλειστού, ελάχιστα κοινωνικού με μόνο πάθος τη δουλειά του.

Πηγή: Up Stories

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Προειδοποίηση ΠΟΥ - «Υψηλός ο κίνδυνος, κρούσματα και σε εμβολιασμένους»

Θεσσαλονίκη: «Παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου» - 49χρονος δολοφόνησε τη 48χρονη σύζυγό του

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)