TRAVEL

Πόρτο Ύδρα: Η μαγευτική «Βενετία της Ελλάδας»

Πόρτο Ύδρα: Η μαγευτική «Βενετία της Ελλάδας»
Travel Inspiration

Ακριβώς απέναντι από την Ύδρα, στην Ερμιόνη, βρίσκεται ένας πανέμορφος οικισμός που δικαίως φέρει τον χαρακτηρισμό «Βενετία της Ελλάδας», και ιδού το γιατί…

Η «Βενετία της Ελλάδας» βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ύδρα, στην Ερμιόνη. Ο οικισμός αυτός θυμίζει πραγματικά εξωτικό προορισμό.

Η έναρξη των εργασιών κτισίματος του οικισμού ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ενώ ακόμα και σήμερα συνεχίζει να επεκτείνεται. Το όραμα ενός πραγματικά πολύ εμπνευσμένου ανθρώπου, του Νίκου Κωνσταντινίδη, μετέτρεψε έναν τόπο χωρίς ιδιαίτερο φυσικό κάλος, σε επίγειο παράδεισο.

Πράγματι, τα πανέμορφα πλωτά κανάλια, μοναδικά στον ελλαδικό χώρο, διασχίζουν τον οικισμό σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων. Με την γνωστή ονομασία «Πόρτο Ύδρα», έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια θεαματική ανάπτυξη και όχι άδικα.

Στις μέρες μας στον οικισμό υπάρχουν περίπου 330 ιδιόκτητες βίλες, όλες πνιγμένες στο πράσινο και στα πολύχρωμα λουλούδια. Η κάθε μια έχει την δική της «προσωπικότητα», συνθέτοντας έτσι ένα αρμονικό σύνολο.

Ο συνδυασμός δε των σπιτιών με τα ατελείωτα κανάλια, τους φοίνικες, τα συντριβάνια, τα γήπεδα μπάσκετ και τένις αλλά και όλα τα ολόλευκα γεφύρια με τις ονομασίες των νησιών του Αιγαίου, είναι απλά μοναδικός.

Οι περισσότερες βίλες φέρουν τη δική τους προβλήτα για είσοδο στα ακύμαντα νερά των καναλιών και όχι μόνο, τα οποία προσφέρονται απλόχερα για κωπηλασία με καγιάκ ή και θαλάσσια ποδήλατα.

Πληροφορίες/Βίντεο: Travel Inspiration