TRAVEL

Χαλκιδική - Πλατανίτσι: Τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά δίνουν κάθε χρόνο γαλάζια σημαία στην περιοχή

Χαλκιδική - Πλατανίτσι: Τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά δίνουν κάθε χρόνο γαλάζια σημαία στην περιοχή
visit-halkidiki

Χαλκιδική - Πλατανίτσι: Η περιοχή της παράκτιας ζώνης είναι φυσική, με άμμο και αυτοφυή βλάστηση.

Μόλις 150 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη και 5 χιλιόμετρα βόρεια από τον οικισμό της Σάρτης βρίσκεται η ακτή Πλατανίτσι του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής. Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής περιλαμβάνει το δημοτικό κάμπινγκ Πλατανίτσι, σε μία έκταση 90.000 τετραγωνικών μέτρων, η είσοδος του οποίου αποτελεί και το σημείο πρόσβασης στην παραλία από τον δρόμο.

Η ευρύτερη περιοχή είναι κατά βάση δασική με κωνοφόρα δέντρα (πεύκα), αλλά και με τμήματα που χαρακτηρίζονται από χαμηλή βλάστηση. Η περιοχή της παράκτιας ζώνης είναι φυσική, με άμμο και αυτοφυή βλάστηση. Ένα μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο, με υποδομές και εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση του κοινού. Στο κεντρικό τμήμα της παράκτιας ζώνης εκβάλλει το ρέμα Σμίξη. Η περιοχή υπάγεται στις περιοχές προστασίας – διατήρησης φυσικού περιβάλλοντος και ανήκει στο δίκτυο Natura 2000.

Η ακτή Πλατανιτσίου είναι βραβευμένη με την Γαλάζια Σημαία για την ποιότητα των κολυμβητικών υδάτων της, την οργανωτική δομή της παραλίας αλλά και με το κριτήριο του σεβασμού και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Το δημοτικό Camping Πλατανίτσι διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για τους επισκέπτες του, όπως σούπερ μάρκετ, εστιατόριο, beach bar, WC και θαλάσσια σπορ. Υπάρχει χώρος τόσο για τροχόσπιτα, όσο και για τους επισκέπτες με σκηνή.

Σχετικές ειδήσεις

Η Κάλυμνος στους 10 πιο συναρπαστικούς προορισμούς του πλανήτη για αναρρίχηση

Χιονοδρομικό Καλαβρύτων: Πάνω από 100.000 οι επισκέπτες τη φετινή σεζόν

Πέντε τρόποι για να την βγάλεις σχεδόν τζάμπα στις διακοπές