TRAVEL

Τήνος: «Το κρυμμένο στολίδι των Κυκλάδων» με τα γαλήνια χωριά

Τήνος: «Το κρυμμένο στολίδι των Κυκλάδων» με τα γαλήνια χωριά

Η Guardian εξυμνεί τη Τήνο, ένα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων

Πανέμορφο και ιδανικό προορισμό για την Ανοίξη χαρακτηρίζει η Guardian έναν ελληνικό προορισμό στις Κυκλάδες. Το νησί αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την Τήνο.

Πιο συγκεκριμένα, στην εφημερίδα δημοσιεύτηκε ένα κείμενο που εξυμνεί το ελληνικό νησί αναφέροντάς την μεταξύ άλλων ως «το κρυμμένο στολίδι των Κυκλάδων». Τονίζει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο για το καλοκαιρί και δεν χρειάζεται οι τουρίστες να επισκέπτονται μόνο τους πολυσύχναστους και δημοφιλείς προορισμούς.

Στην καρδιά των Κυκλάδων, ανάμεσα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, βρίσκεται η Τήνος, ένα νησί που προσφέρει μια γαλήνια απόδραση από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Σε αντίθεση με τη γειτονική Μύκονο, γνωστή για τις πολυσύχναστες παραλίες και τη νυχτερινή της ζωή, η Τήνος αποτελεί μια ήρεμη εναλλακτική λύση, όπου ο χρόνος επιβραδύνεται, επιτρέποντας στους επισκέπτες να βυθιστούν στη φυσική ομορφιά του νησιού και στον χαλαρό τρόπο ζωής.

Τα γραφικά χωριά

Ο Μάιος στην Τήνο είναι μια περίοδος υπέροχης γαλήνης, που διακόπτεται μόνο από το μελωδικό σφύριγμα των μελισσοφάγων, μια έντονη αντίθεση με την έντονη ατμόσφαιρα του καλοκαιριού. Αυτή την εποχή το νησί αποκαλύπτει την πραγματική του γοητεία, προσκαλώντας όσους αναζητούν την ηρεμία και τη φυσική ομορφιά να εξερευνήσουν τους θησαυρούς του. Η ηρεμία της Τήνου επεκτείνεται πέρα από το σπίτι που μέναμε με αρχαία μονοπάτια να διατρέχουν το νησί, συνδέοντας γραφικά χωριά όπως το Κάτω Κλείσμα, που είναι πολύβουο το καλοκαίρι αλλά γαλήνιο τον Μάιο.

Αυτά τα μονοπάτια οδηγούν τους τυχοδιώκτες μέσα από ένα ποικίλο μωσαϊκό τοπίων, από σοκάκια γεμάτα βατράχια, σε χωράφια που περιβάλλουν μπαμπού και στην παρθένα αμμουδιά της παραλίας Κολυμπήθρα, που υποστηρίζεται από εντυπωσιακούς γαλάζιους βράχους. Το φαγητό στην Τήνο προσφέρει ένα γαστρονομικό ταξίδι που συμπληρώνει τη φυσική γοητεία της. Η Αετοφωλιά, ένα χωριό σκαρφαλωμένο σαν αετοφωλιά, φιλοξενεί ταβέρνες που σερβίρουν πιάτα που ξεχειλίζουν από τοπικές γεύσεις και φρεσκάδα, από μανιτάρια με σκόρδο μέχρι μπιφτέκια με μέντα, με αποκορύφωμα μια γλυκιά φέτα χαλβά, μια χειρονομία φιλοξενίας.