Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Μονοπάτι του Ασκληπιού: Το μυστηριώδες δάσος με τα δέντρα «που χορεύουν» (vid)

Newsbomb

Μία πανέμορφη διαδρομή μέσα στη φύση, κάτω από αιωνόβια πλατάνια και δίπλα στα καθαρά και γάργαρα νερά του Κεφαλοπόταμου

Το «Μονοπάτι του Ασκληπιού» με το μυστηριώδες δάσος με τα δέντρα «χορευτές» πρωταγωνιστεί σε βίντεο του Up Stories που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον βραβευμένο δημιουργό Φώτη Πάσσο.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του βίντεο, πρόκειται για ένα σημείο με χιλιάδες βότανα - μια πανέμορφη διαδρομή εκεί που ο αρχαίος θεραπευτής, μάζευε αρωματικά φυτά και φαρμακευτικά βότανα. Το περίεργο αυτό φυσικό φαινόμενο με τους παραμορφωμένους κορμούς των δέντρων που μοιάζουν να λικνίζονται συναντάται εντός του «Μονοπατιού του Ασκληπιού».

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ασκληπιός συχνά ανηφόριζε προς τις πλαγιές του ξακουστού βουνού Κόζιακα (Κερκέτιο όρος 1.901 μ.υψόμετρο), τμήμα της νότιας Πίνδου που εκτείνεται από την Καλαμπάκα έως την Πύλη Τρικάλων, προκειμένου να μαζέψει αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα για την παρασκευή φαρμάκων για την ίαση των ασθενών του.

Πρόκειται για μία πανέμορφη διαδρομή μέσα στη φύση, κάτω από αιωνόβια πλατάνια και δίπλα στα καθαρά και γάργαρα νερά του Κεφαλοπόταμου που ρέουν από την «καρδιά» του Κόζιακα και περνούν μέσα από τα χωριά Γοργογύρι, έξω από το Ξυλοπάροικο, φτάνουν στα Τρίκαλα και στη συνέχεια χύνονται στον Πηνειό. Του έχει δοθεί η ονομασία «το δάσος που χορεύει», επειδή τα δέντρα έχουν περίεργα σχήματα, σαν κάποιος να τα πάγωσε ενώ χόρευαν.

Με πληροφορίες από: Up Stories

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.