ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώτος νεκρός στην Κριμαία

Ο πρώτος νεκρός στην Κριμαία

Ένας στρατιώτης από τις δυνάμεις αυτοάμυνας της Κριμαίας έπεσε νεκρός και τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν από πυρά ελεύθερου σκοπευτή, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Κριμαίας.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές ο ελεύθερος σκοπευτής είχε λάβει θέση σε υπό κατασκευή κτίριο απέναντι από ουκρανική στρατιωτική εγκατάσταση, που πιθανότατα είναι η τοπική Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού.

Κατά το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών ο ελεύθερος σκοπευτής έβαλλε εναντίον των δυνάμεων αυτοάμυνας, ενώ κατά τις ουκρανικές πηγές, τις οποίες είχε επικαλεστεί νωρίτερα και ο «πρωθυπουργεύων» του Κιέβου Αρσένι Γιατσενιούκ, ο τραυματίας από «άγνωστο ελεύθερο σκοπευτή» στο γειτονικό προς την εγκατάσταση ήταν μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτικών, την ώρα που «οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν εισβολή σε αυτήν».

Αργότερα ουκρανικές πηγές έκαναν λόγο ακόμη και για ένα νεκρό μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτικών, λέγοντας ότι πιθανότατα ήταν ο διοικητής τους, ενώ ο «πρωθυπουργεύων» Γιατσενιούκ ζητούσε ουκρανο-ρωσικές διαπραγματεύσεις με δυτική μεσολάβηση.

poutin

Πούτιν: Η Κριμαία «επιστρέφει» εκεί όπου ανήκει

«Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη επιστρέφουν στις. . . δικές τους ακτές, στη βάση τους, στη Ρωσία!», είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε ένα πλήθος που φώναζε ρυθμικά «Ρωσία!» και «Πούτιν!», λίγη ώρα αφότου υπέγραψε ένα κείμενο με το οποίο η χερσόνησος αυτή της Μαύρης Θάλασσας εντάσσεται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Πούτιν έκλεισε την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία με το σύνθημα «Δόξα στη Ρωσία!».

Διαβάστε επίσης:

Ε.Ε.: Καμία αναγνώριση της προσάρτησης Κριμαίας και Σεβαστούπολης

Πούτιν: Η Κριμαία «επιστρέφει» εκεί όπου ανήκει

Εισβολή σε ουκρανική στρατιωτική βάση - Νεκρός ένας Ουκρανός

Ο Τουρτσίνοφ δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας

Η Βρετανία διακόπτει τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία