ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Πυροβολισμοί στο Σλαβιάνσκ - Ουκρανικά άρματα μάχης στην πόλη

Βίντεο: Πυροβολισμοί στο Σλαβιάνσκ - Ουκρανικά άρματα μάχης στην πόλη

Πυροβολισμούς και συγκρούσεις μεταξύ φιλορωσικών δυνάμεων άμυνας και άγνωστων ενόπλων στο Σλαβιάνσκ αναφέρει το Russia Today - Στα πρόθυρα του εμφυλίου η χώρα

Τη στιγμή που σφοδρές ένοπλες συγκούσεις μαίνονται στο Σλαβιάνσκ, ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε δηλώσεις που έκανε χαρακτήρισε ως «έγκλημα» τη χρήση βίας κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην ανατολική Ουκρανία και προειδοποίησε με «αυστηρές συνέπειες» σε περίπτωση που ο στρατός έχει στραφεί κατά του λαού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένοπλοι, αγνώστων στοιχείων, επιχείρησαν να περάσουν σημείο ελέγχου της πόλης που ελέγχεται από της δυνάμεις «άμυνας της πόλης».

Στη συνέχεια ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις σε διάφορα σημεία, ενώ ουκρανικά άρματα μάχης εμφανίστηκαν και επιχειρούν να εισβάλλουν στην πόλη.

Το Σλαβιάνσκ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, αναφέρει το RT, ενώ οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να μην κυκλοφορούν για την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με αναφορές υπάρχουν τουλάχιστον 5 νεκροί, από την επιχείρηση «κατά της τρομοκρατίας», όπως την έχουν βαφτίσει οι κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας.

Εκπρόσωπος των τοπικών δυνάμεων άμυνας επιβεβαίωσε την είδηση στο πρακτορείο, ενώ ένας από τους αρχηγούς των δυνάμεων που υπερασπίζονται την πόλη, ο Μίροσλαβ Ρουνένκο, έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο Ίντερφαξ επιβεβαιώνοντας τις συγκρούσεις.

«Δυστυχώς υπάρχουν δυο επιβεβαιωμένοι νεκροί» είπε νωρίτερα στο RT εκπρόσωπος των φιλορωσικών δυνάμεων.

«Κάθε βράδυ υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Αυτή τη φορά ύποπτοι, ένοπλοι άνδρες προσπάθησαν να περάσουν και όταν τους πλησίασαν για έλεγχο άνοιξαν πυρ», τόνισε.

Οι αρχές κάνουν έρευνες για να ανακαλυφθεί η ταυτότητα των ενόπλων.Η ένταση τις τελευταίες μέρες πάντως έχει ανέβει επικίνδυνα στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Δυο νεκροί στο Σλαβιάνσκ