ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις πυροσβέστες από τους Δίδυμους Πύργους πέθαναν από καρκίνο την ίδια μέρα

Τρεις πυροσβέστες από τους Δίδυμους Πύργους πέθαναν από καρκίνο την ίδια μέρα

Πάνω από 2.500 αστυνομικοί, πυροσβέστες, και νοσηλευτικό προσωπικό της Νέας Υόρκης, πάσχουν από καρκίνο

Τρεις συνταξιούχοι πυροσβέστες οι οποίοι εργάστηκαν στο τμήμα διάσωσης στους Δίδυμους Πύργους πέθαναν από καρκίνο την ίδια μέρα, μία ασθένεια που πολλοί φοβούνται ότι συνδέεται με την τοξική σκόνη που απελευθερώθηκε κατά την πτώση των πύργων.

Ο θάνατός τους είναι «μια οδυνηρή υπενθύμιση ότι 13 χρόνια αργότερα θα συνεχίσουν να πληρώνουν μια φοβερή τιμή για τις ηρωικές τους προσπάθειες» δήλωσε ο αρχηγός των πυροσβεστών.

Χιλιάδες άνθρωποι που βοήθησαν στην προσπάθεια διάσωσης και αποκατάστασης έχουν διαγνωστεί με αναπνευστικές παθήσεις και άλλα προβλήματα υγείας, αρκετά χρόνια μετά την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Ο καρκίνος, όμως, παραμένει ο μεγαλύτερος φόβος για τους ανθρώπους που είχαν εκτεθεί στη σκόνη που απελευθερώθηκε κατά τη συντριβή των Πύργων.

Εκατοντάδες των πρώτων διασωστών που βρέθηκαν στο σημείο έχουν διαγνωστεί με καρκίνο 13 χρόνια μετά από τις επιθέσεις, αλλά οι γιατροί και οι ερευνητές είναι ακόμα αβέβαιοι κατά πόσο υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ αυτών των ασθενειών και της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία θανάτου για τους Αμερικανούς από τις ηλικίες των 40 και των 60, γεγονός που καθιστά δύσκολο τη σύνδεση των θανάτων με τους Δίδυμους πύργους.

Διαβάστε επίσης: Πα-τέρας δάγκωσε και χτύπησε το μωρό του μέχρι θανάτου (pics)