ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Σταυρινούδη : Πρέπει να διεκδικήσουμε την Εθνική μας αξιοπρέπεια!

Μαρία Σταυρινούδη : Πρέπει να διεκδικήσουμε την Εθνική μας αξιοπρέπεια!

Με αυτό το σύνθημα η κα Μαρία Σταυρινούδη, υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό της Κεντρικής Μακεδονίας Α.VE.NA 97,7 και στον δημοσιογράφο Τάσο Καμπάνη, στα πλαίσια της περιοδείας της στην Βόρεια Ελλάδα.

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής επανέλαβε για ακόμη μια φορά τις πάγιες δημοκρατικές θέσεις του κόμματος και έδωσε έμφαση στην ακλόνητη στάση του Βασίλη Λεβέντη στο Μακεδονικό ζήτημα, αλλά και στη σταθερότητα των ιδεών και αξιών του, που την οδήγησαν στη στήριξη προς το πρόσωπο του.

Κατήγγειλε τον Πρωθυπουργό για μονομερείς ενέργειες όσον αφορά την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ παρόλο που ο δημοσιογράφος επεσήμανε ότι γενικά οι διεθνείς συμφωνίες δεν αλλάζουν, η κα Σταυρινούδη διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα και δυνατότητα ακύρωσης της, αλλά και ερώτησης προς τον ελληνικό λαό μέσω δημοψηφίσματος.

«Έπρεπε να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Έπρεπε να πει ο καθένας τη γνώμη του. Έπρεπε να δοθούν άλλες προτεραιότητες και όχι να δοθεί ονομασία. Θα μπορούσαμε να το λειτουργήσουμε τελείως διαφορετικά το κομμάτι του Μακεδονικού. Και βέβαια δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά γιατί όλα ήταν κανονισμένα. Και φυσικά έπαιξε τεράστιο ρόλο η στάση της ΝΔ, που θα μπορούσε να είχε επικαλεστεί το άρθρο 28 σαν εθνικό θέμα και να είχε πάει την ψήφο στους 180 βουλευτές, κάτι που δεν έκανε», δήλωσε.

Σχολιάζοντας αρνητικά τον δικομματισμό και τις «πελατειακές σχέσεις» που έχουν απογοητεύσει πολλάκις εκείνη και το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού λαού ανέφερε ότι, οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν έπραξαν τα δέοντα για να μη φτάσει η χώρα μας σε αυτή την θλιβερή κατάσταση, αλλά μετέτρεψαν τον ελληνικό λαό σε ένα δύσπιστο και αβέβαιο εκλογικό σώμα.

Επιπρόσθετα, απαντώντας στην ερώτηση του κου Καμπάνη σχετικά με την κριτική που δέχθηκε ο κος Λεβέντης για την υποστηρικτική του στάση απέναντι στον Πρωθυπουργό, η υποψήφια Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η ενότητα, η ομοψυχία και η συλλογικότητα είναι έννοιες συνυφασμένες αμιγώς με την Ένωση Κεντρώων και που πάντα θα είναι στη φιλοσοφία της.

«Επιβάλλεται να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος από ανθρώπους που τον αγαπούν. Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε ένα όνομα μετά από 4.000 χρόνια ιστορίας, δεν είναι δυνατόν να έχουν υποθηκεύσει το μέλλον το δικό μας, των παιδιών, των εγγονιών μας. Δεν είναι δυνατόν να έχουν φύγει 700 χιλιάδες ελληνόπουλα στο εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε μία χώρα αποθήκη μεταναστών. Αυτά είναι προβλήματα ουσιαστικά, τα οποία δεν μπορεί να τα λύσει ούτε ένας μόνος του ούτε δύο. Είναι προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν συλλογικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι στα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που είναι εκ των ων ουκ άνευ, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις της Ένωσης Κεντρώων με την κυβέρνηση αλλά και έτερα κόμματα, έχοντας πάντα γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας.

Τέλος, η κυρία Σταυρινούδη σχολίασε την εικόνα που έχει σχηματίσει όλο αυτό το διάστημα της περιοδείας της ενόψει Ευρωεκλογών. Η Ένωση Κεντρώων παρουσιάζει ανοδική πορεία, ενώ η ίδια διαφωνεί με τις δημοσκοπήσεις που στο σύνολο τους παρουσιάζουν πεντακομματική βουλή, κάτι που θεωρεί αδύνατο βάσει των απόψεων του ελληνικού λαού, που αποτυπώνονται προεκλογικά και μετεκλογικά, στα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων.