ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αγρίνιο - Φονική ληστεία: Η κατάσταση της 85χρονης - «Τα έχει τετρακόσια» λένε από το περιβάλλον της

Αγρίνιο - Φονική ληστεία: Η κατάσταση της 85χρονης - «Τα έχει τετρακόσια» λένε από το περιβάλλον της

Εκτός από το νομικό κομμάτι της υπόθεσης, το κατηγορητήριο σε βάρος των κατηγορουμένων και το ερωτηματικό αναφορικά με το ύψος του χρηματικού ποσού που κλάπηκε, αλλά και το που βρίσκονται αυτά, την κοινή γνώμη απασχολεί, πρωτίστως, η κατάσταση της υγείας της 85χρονης που δέχθηκε τη φονική επίθεση των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, η γυναίκα νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου και παρά το γεγονός ότι υποφέρει από τους μώλωπες και τα τραύματα σε όλο της το σώμα, από το βραδύκαυστο φυτίλι με το οποίο την είχαν δέσει, όπως και το χτύπημα που δέχθηκε στο πρόσωπο, η κατάσταση της υγείας της δείχνει να βελτιώνεται.

Μάλιστα αυτό που υποστηρίζουν από το ευρύτερο συγγενικό της περιβάλλον, «τα έχει τετρακόσια». Διαθέτει εξαιρετική νοητική κατάσταση και βρίσκεται σε θέση να εξηγήσει αναλυτικά τι συνέβη όταν δέχθηκε, μαζί με τον σύζυγό της, την φονική επίθεση για να τους ληστέψουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Σημειώνεται ότι στη γυναίκα χορηγούνται παυσίπονα και ηρεμιστικά για να αντιμετωπίσει τους έντονους πόνους από τα τραύματα που φέρει σε όλο της το σώμα, όμως η κατάσταση της υγείας της δεν θεωρείται κρίσιμη.

Χαλκιόπουλο: Τι είχε δηλώσει στην Αστυνομία η 85χρονη

«O ανιψιός μου και οι δύο γείτονες μπήκαν στο σπίτι μου και μας έδεσαν. Τους γνωρίζω και τους τρεις», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου.

«Αυτός είναι ο δημιουργός της ομάδας» φέρεται επίσης να τους είπε, αναφερόμενη στο ένα από τα δυο αδέλφια που κατηγορούνται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ηλικιωμένη εξετάστηκε ξανά και ξανά για να βεβαιωθούν οι αστυνομικοί ότι μπορούν να λάβουν υπόψη την κατάθεσή της.

Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικό, που μίλησε πολλές φορές με την ηλικιωμένη, ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι, «σε καμία περίπτωση η κυρία Δήμητρα δεν έχασε τον ειρμό της σκέψης της, παρά την ταλαιπωρία της».

Η συμπεριφορά των κατηγορουμένων

Για τους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, ο χρόνος ήταν μεγάλος αντίπαλος καθώς εκτιμούσαν ότι οι δράστες θα μπορούσαν να διαφύγουν. Και πάλι όμως η κυρία Δήμητρα τους βοήθησε με τις περιγραφές που τους έδωσε.

Αρχικά ακολούθησε τους αστυνομικούς ένα από τα δύο αδέρφια και στη συνέχεια, η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού εντόπισε τον κατηγορούμενο ανιψιό του θύματος να είναι έξω από το σπίτι και να παρατηρεί.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αστυνομικός, έδειχνε ανήσυχος. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί άκουσαν την 85χρονη να τους λέει ότι αναγνώρισε τον ανιψιό της «από το σουλούπι». Τότε του ζήτησαν να τους ακολουθήσει για να τους δώσει κάποιες εξηγήσεις.

Ο αποκαλούμενος στο χωριό «Άρης» λόγω της εξωτερικής του ομοιότητας με τον αρχηγό του ΕΛ.ΑΣ., Άρη Βελουχιώτη, φέρεται να γνώριζε για τις οικονομίες μιας ζωής που είχε το ζευγάρι. Μάλιστα, με τους άλλους δυο συγκατηγορούμενους του φαίνεται ότι γνωριζόταν πολύ καλά και είχαν καθημερινές επαφές.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, αδερφός του πρώτου, εντοπίστηκε στην επιχείρηση του και πάλι μετά τις υποδείξεις της 85χρονης. Προσπάθησε να αποφύγει τους αστυνομικούς αλλά όταν του ζήτησαν να δώσει μια κατάθεση «επειδή ήταν γείτονας με τους ηλικιωμένους» τους ακολούθησε στο τμήμα.

Το DNA και τα δαχτυλικά αποτυπώματα θα δώσουν απαντήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη στην Ασφάλεια Αγρινίου αναμένουν τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Μέχρι τότε, οι τρεις κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν με κοινή γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας και με ενδιαφέρον αναμένονται οι όποιες εξελίξεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Live - Ορκωμοσία Μπάιντεν: Λεπτό προς λεπτό η αναχώρηση Τραμπ από τον Λευκό Οίκο