ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η ομάδα ΔΙΑΣ στα... θρανία - Τι περιλαμβάνει η εκπαίδευσή τους (pics)

Ξεκίνησε η εκπαίδευση των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ
Ξεκίνησε η εκπαίδευση των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ
Intime

Η εκπαίδευση των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ ξεκίνησε σήμερα παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη

Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα περίπου 2.000 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, στο πλαίσιο της επανεκπαίδευσής τους έπειτα από την καταδίωξη στο Πέραμα και τον θάνατο του 20χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη.

Η εκπαίδευση ξεκίνησε σήμερα παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη, ενώ περιλαμβάνει πρόγραμμα που αποτελείται από πολλά αντικείμενα εκπαίδευσης: Απογέμιση-Λύση αρμολόγηση ατομικού οπλισμού, αστυνομική αυτοάμυνα, οπλοτεχνική, πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης – πρακτική εξάσκηση σε σενάρια ένοπλης συμπλοκής με τραυματίες αστυνομικούς και πολίτες, έλεγχος υπόπτου – σενάρια κλιμακούμενης έντασης, ξηρά προπόνηση στον ατομικό και ομαδικό οπλισμό, βολές αυξημένων επιχειρησιακών απαιτήσεων από διάφορες θέσεις και αποστάσεις κα.

Παράλληλα η εκπαίδευση περιλαμβάνει και θεωρητικά μαθήματα για τον ποινικό κώδικα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη ξενοφοβία και το ρατσισμό, όπως και μαθήματα ψυχολογίας.

Όσον αφορά στα σεμινάρια ψυχολογίας, η εκπαίδευση θα αφορά στον έλεγχο της ομάδας, στη διαχείριση του θυμού, στη διαχείριση της βίας και στη διαχείριση του στρες. Τα σεμινάρια ψυχολογίας θα γίνουν από το γνωστό ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα και από έναν ταξίαρχο-ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: «Παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου» - 49χρονος δολοφόνησε τη 48χρονη σύζυγό του

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο με τον τράπερ Toquel σε κλαμπ (pic+vid)