ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Άλκης Καμπανός: «Σπάει» ο 23χρονος κατηγορούμενος - Τι λέει στους αστυνομικούς για τη φονική επίθεση

Άλκης Καμπανός: «Σπάει» ο 23χρονος κατηγορούμενος - Τι λέει στους αστυνομικούς για τη φονική επίθεση
Όσο περνούν οι μέρες και τα στοιχεία γίνονται όλο και πιο συντριπτικά εις βάρος του, ο 23χρονος που φέρεται ως ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του Άλκη Καμπανού αρχίζει και γίνεται πιο... ομιλητικός.
Intimenews

Άλκης Καμπανός: Αλλάζει τη στάση του σταδιακά ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν αστυνομικοί στο Open ο συλληφθείς τις πρώτες ώρες διατηρούσε σκληρή στάση απέναντι στις Αρχές και «δεν του έπαιρναν κουβέντα». Ωστόσο, η σκληρή του στάση άλλαξε δραματικά και αρχίζει να «σπάει» σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ενώ φαίνεται και να παραδέχθηκε πως βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας.

Μάλιστα, οι Αρχές εκτιμούν ότι το «σπάσιμό» του αυτό ίσως τις επόμενες ημέρες οδηγήσει ακόμα και σε ομολογία.

Οι καταθέσεις των φίλων του Άλκη

Την ίδια ώρα, αναμένονται οι καταθέσεις των φίλων του 19χρονου, που ήταν μαζί του όταν σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση και τραυματίστηκαν και οι ίδιοι.

Υπενθυμίζεται πως ο ένας εκ των δύο έχει αναγνωρίσει τον 23χρονο συλληφθέντα και τώρα που είναι καλά στην υγεία τους θα μιλήσουν ξανά στις Αρχές, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

Έτσι, τα ερωτήματα που αναμένεται να θέσουν οι αστυνομικού στους δύο, είναι τα εξής:

  • Πώς λειτούργησαν οι δολοφόνοι;
  • Υπήρχαν ρόλοι;
  • Υπήρχε κάποιος που έδινε εντολές και οι υπόλοιποι τις ακολουθούσαν;

Οι παραπάνω ερωτήσεις θα γίνουν καθώς η αστυνομία θέλει να διαπιστώσει εάν πρόκειται για οργανωμένη οργάνωση και οι δράστες λειτούργησαν υπό αυτή την «ομπρέλα» στη δολοφονία του 19χρονου.

Τι λέει η ΕΛΑΣ για τη φυγή υπόπτου στην Αλβανία

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη είχε μπει ο νεαρός που φέρεται να ταξίδεψε στην Αλβανία, μετά την αιματηρή επίθεση στο Χαριλάου.

Το άτομο αυτό περιγράφεται ως στενός φίλος του 23χρονου, που συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονία του Άλκη, αλλά και ως σκληρός οπαδός του ΠΑΟΚ. Το άτομο που ταξίδεψε στην Αλβανία κατηγορείται μαζί με τον 23χρονο για μαχαίρωμα οπαδών του Άρη το Μάρτιο του 2019 στο Χαριλάου. Η δίκη του εκκρεμεί. Κατηγορείται για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ο νεαρός αυτός, που φέρεται να βρίσκεται στην Αλβανία, μπήκε από την πρώτη στιγμή στο «κάδρο» των ερευνών της Ασφάλειας για τη δολοφονία του Άλκη, ως ένα από τα άτομα που φερόταν στο παρελθόν να ανήκει στην «ομάδα» του 23χρονου.

Καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb αναφέρουν, ωστόσο, για αυτόν: «Είναι ύποπτος όχι όμως κατηγορούμενος. Σε βάρος του δεν έχει εκδοθεί κανένα ένταλμα σύλληψης, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως άτομο που διέφυγε ενώ αναζητούνταν για να συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη. Μπήκε στο κάδρο των ερευνών ως σεσημασμένος για το ίδιο αδίκημα και ως άτομο του περιβάλλοντος του 23χρονου».

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν ότι το ερώτημα είναι εάν θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να δικαστεί ή εάν θα επιχειρήσει να εξαφανιστεί. Το ταξίδι του στην Αλβανία γεννά ερωτήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Εάν γίνει κάτι τέτοιο, τότε μπορεί να κινηθούν άλλες διαδικασίες, όπως είναι η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης, προκειμένου να αναζητηθεί στη χώρα του για να συλληφθεί.

Συγκλονίζουν οι φίλοι του Άλκη

Συντετριμμένοι είναι οι οκτώ στενοί φίλοι του Άλκη Καμπανού που έχασε άδικα τη ζωή του από τη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου.

Θέλοντας να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ζητούν από τους δημοσιογράφους να μην τους ενοχλούν σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνούν μετά τον τραγικό χαμό του στενού τους φίλου. Έτσι, οι ίδιοι θέλησαν να εκφραστούν μοναχά μέσα από ένα λιτό αλλά ανατριχιαστικό σημείωμα που τοποθέτησαν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης.

«Αδερφέ μας αντίο. Ευχόμαστε να πάθουν όλοι αχρωματοψία. Να ενωθούν όλοι. Να βγουν. Να φωνάξουν. Θα ανταμώσουμε ξανά αδερφέ. Μέχρι τότε θα τους μάθουμε πως το μαχαίρι χρησιμεύει μόνο για να κόβεις το ψωμί και τη μπριζόλα. Δεν θα μείνει κανείς ατιμώρητος. Η μάνα σου εχθές έχασε έναν γιο. Σήμερα έχει άλλους 8. Καλό ταξίδι αδερφέ μας. ΑΛΚΗΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ -P9K», αναφέρουν στο συγκλονιστικό τους μήνυμα, που δημοσίευσε το voria.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας στο Newsbomb.gr: Η ΕΛΑΣ κωλυσιεργεί, επιβεβαιώνομαι για τη διαφυγή ενός εκ των δραστών

Δολοφονία Άλκη: Ηχηρή αποκάλυψη από τον Κούγια για φωτογραφία που έχει στα χέρια του

Μαρτυρία Καπραβέλου: Ο Άλκης ήρθε νεκρός στο νοσοκομείο - Από θαύμα έμειναν ζωντανοί οι φίλοι του