ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Βροχή» οι σφαίρες στη δυτική Αττική – Τέσσερα περιστατικά και 58 κάλυκες σε 48 ώρες

«Βροχή» οι σφαίρες στη δυτική Αττική – Τέσσερα περιστατικά και 58 κάλυκες σε 48 ώρες
Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός, ενώ εντοπίστηκαν δεκάδες κάλυκες από σφαίρες πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων
INTIME NEWS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το διήμερο από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν τέσσερα διαφορετικά συμβάντα με πυροβολισμούς στο Μενίδι, στον Ασπρόπυργο και στα Άνω Λιόσια

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στις Αρχές τα διαδοχικά περιστατικά με πυροβολισμούς στη δυτική Αττική, υπό τον κίνδυνο τραυματισμών ανυποψίαστων πολιτών.

Τα άσκοπα πυρά και οι «αδέσποτες» σφαίρες φαίνεται ότι αποτελούν «καθημερινότητα» για τους κατοίκους αρκετών περιοχών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το διήμερο από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν τέσσερα διαφορετικά συμβάντα με πυροβολισμούς στο Μενίδι, στον Ασπρόπυργο και στα Άνω Λιόσια. Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός, ενώ εντοπίστηκαν δεκάδες κάλυκες από σφαίρες πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ένα άτομο, ενώ σημειώθηκαν και τραυματισμοί. Οι κάλυκες μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας όταν ένας 31χρονος Αλβανός μετέβη στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι από φυσίγγια καραμπίνας. Άντρες της Ασφάλειας του πήραν κατάθεση, στην οποία το θύμα ανέφερε ότι ενώ περπατούσε σε δρόμο των Άνω Λιοσίων ξαφνικά τραυματίστηκε από σφαίρα, χωρίς να είναι σε θέση να αντιληφθεί από που προέρχεται.

Μία ημέρα μετά, την περασμένη Τρίτη, 27χρονος κατήγγειλε στις Αρχές ότι ενώ βρισκόταν στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στον Ασπρόπυργο δύο άγνωστοι σε αυτόν άνδρες –μετά από διαπληκτισμό που είχαν- άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα προκαλώντας ζημιά στο αυτοκίνητο του. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο εντόπισαν 33 κάλυκες από πυροβόλο όπλο και άλλους τρεις από κυνηγετική καραμπίνα. Ο ίδιος άνδρας κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι σχεδόν μία ώρα αργότερα, άγνωστοι πέρασαν από τη συμβολή των οδών Ικαρίας και Σπάρτης στον Ασπρόπυργο και πυροβόλησαν ξανά στον αέρα, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν σε αυτό το σημείο άλλους 10 κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Στην τρίτη περίπτωση, ένας 39χρονος ανέφερε ότι ενώ διέρχονταν με το όχημά του από την οδό Αγίου Παντελεήμονος στον Ασπρόπυργο, άγνωστοι πυροβόλησαν στον αέρα με κυνηγετικό όπλο. Κάποια σκάγια κατέληξαν μέσα στο όχημα του, τραυματίζοντας τον στα χέρια, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε συνολικά πέντε οχήματα. Η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε στο σημείο τρεις κάλυκες από κυνηγετικό όπλο.

Το τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου ένας 53χρονος άνδρας, για άσκοπους πυροβολισμούς. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα πιστόλι, γεμιστήρας με 20 σφαίρες. Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν και 12 κάλυκες από πυροβόλο όπλο.