ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στη «φάκα» η εγκληματική οργάνωση των νοτίων προαστίων - Λήστευαν για να τζογάρουν

Στη «φάκα» η εγκληματική οργάνωση των νοτίων προαστίων - Λήστευαν για να τζογάρουν
Newsbomb.gr

Η λεία των δύο δραστών από τις ένοπλες επιθέσεις κατέληγε σε τυχερά παιχνίδια.

Η εγκληματική συμμορία που εξαρθρώθηκε μετά την πολύμηνη έρευνα της υποδιεύθυνση ασφάλειας νοτιοανατολικής Αττικής είχε αδυναμία στον... τζογο. Η λεία των δύο δραστών από τις ένοπλες επιθέσεις κατέληγε σε τυχερά παιχνίδια.

Όταν οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες αντιλήφθηκαν ότι είχαν να κάνουν με... γνώριμα πρόσωπα από το παρελθόν καθώς τα ονόματα τους έχουν γραφτεί αρκετές φορές στους φακέλους της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 43χρονος είχε αποφυλακιστεί το 2020 και έκανε κοινωφελή εργασία στο δήμο Βάρης ενώ ο 33χρονος ήταν σεσημασμένος για ληστείες.

Οι κακοποιοί όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το Newsbomb.gr, «χτυπούσαν» πάντα φορώντας full face, ενώ ο ένας από τους δύο αποκαλείται και ως... ο ληστής με το ένα γάντι. Όπως φαίνεται στα βίντεο με το γυμνό χέρι κρατά το όπλο ενώ με το άλλο που φορά το γάντι αρπάζει τα χρήματα.

Η συμμορία δρούσε απο τις αρχές του περασμένου Μαρτίου. Στόχοι τους; Πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και περίπτερα στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βάρης, της Βουλιαγμένης και του Ελληνικού.

Πάντα είχαν πάνω τους ένα όπλο ρέπλικα ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που όπλιζαν και δεύτερη φορά για να φοβίσουν τα θύματά τους.

Το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει και τις 9 ένοπλες ληστείες της εγκληματικής οργάνωσης.

Στις 8 Μαρτίου οι δράστες άρπαξαν από περίπτερο στη Γλυφάδα το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ! Την 1η Απριλίου απείλησαν υπάλληλο περιπτέρου επί της Λ. Ιασωνίδου στο Ελληνικό και πήραν 700 ευρώ.

Εννέα ημέρες αργότερα πραγματοποίησαν ένοπλη επίθεση σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Λ. Αθηνάς στη Βουλιαγμένη και πήραν 550 ευρώ. Την επόμενη μέρα πήγαν στη Βάρης, στάθμευσαν τη μηχανή σε κοντινή απόσταση από πρατήριο υγρών καυσίμων και αφου απείλησαν τον υπάλληλο κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 300 ευρώ.

Στις 12 Απριλίου «χτύπησαν» 3 φορές. Η πρώτη ήταν σε βενζινάδικο στη Γλυφάδα όπου πήραν 200 ευρώ τα οποία μάλλον δεν έφταναν για να τζογάρουν κι έτσι λήστεψαν κι ενα παντοπωλείο στην ίδια περιοχή με λεία 1.000 ευρώ ενώ στη συνέχεια κινήθηκαν και σε βενζινάδικο στην Γούναρη αρπάζοντας 265 ευρω. Τρεις μέρες μετά μπούκαραν σε βενζινάδικο στη Λ. Ποσειδώνος και πήραν 300 ευρώ. Τελευταίο χτύπημά τους ήταν το Σάββατο. Εισέβαλαν σε αρτοποιείο στη Γλυφάδα όμως έφυγαν με άδεια χέρια. Την επόμενη μέρα οι αρχές τους συνέλαβαν.