ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η αόρατη Πολα Ρούπα και το δίκτυο υποστήριξης

Η αόρατη Πολα Ρούπα και το δίκτυο υποστήριξης

«Το κράτος έκανε το λάθος να μας αποφυλακίσει με την διέλευση του δεκαοχταμήνου. Αυτό για εμάς ήταν η καλύτερη ευκαιρία να περάσουμε στην “παρανομία” και να συνεχίσουμε την δράση του Επαναστατικού Αγώνα, αφού πρώτα ολοκληρώσαμε την πολιτική μάχη που είχαμε πολιτικό χρέος να δώσουμε στο δικαστήριο. Και αυτή η απόφασή μας ήταν η τελική ταφόπλακα στην “επιτυχία” της καταστολής το 2010.»

Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ, Η ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ - ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ- ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΟΥΝ

Όταν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής διάβαζαν τον περασμένο Ιούνιο αυτά τα λόγια της Πόλας Ρούπα, σε κείμενο που "ανέβασε" σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών με τίτλο "ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ" δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι οκτώ μήνες αργότερα η καταζητούμενη Ρούπα, θα έβαζε σε εφαρμογή σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό... μιμούμενη τον Βασίλη Παλαιοκώστα, για να βγάλει από τη φυλακή τον σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη και άλλους τρομοκράτες που είναι κρατούμενοι την ίδια πτέρυγα.

Όπως λένε οι αρχές, από το 2012 -όταν και απέδρασε παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που της είχαν επιβληθεί- εκτός από τη συγγραφή προκηρύξεων έχει ενεργό συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και σε ληστείες, αφού με τη λεία καταφέρνει να εξασφαλίζει χρήματα για να νοικιάζει σπίτια - κρησφύγετα, να καλύπτει τις καθημερινές της ανάγκες, αλλά και να νοικιάζει ελικόπτερα παριστάνοντας την ευκατάστατη μεσίτρια !

Το γεγονός ότι έχει καταφέρει να κυκλοφορεί ελεύθερη εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των κανόνων συνωμοτικότητας που τηρεί, όπως πλαστές αστυνομικές ταυτότητες, μεταμφιέσεις, προσεκτικές επαφές και κινήσεις, κυρίως στην περιφέρεια όπου τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι αυξημένα όπως στην Αττική. Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει "δίκτυο υποστήριξης" (τουλάχιστον δύο - τριών ατόμων) που την βοηθά να κρύβεται, ενώ οι ίδιοι είναι και οι συνεργοί της στις τρομοκρατικές επιθέσεις. Άλλωστε παρά τις συλλήψεις Μαζιώτη, και Σταμπούλου, η αντιτρομοκρατική δεν κατάφερε να εντοπίσει τη γιάφκα με το οπλοστάσιο του «Επαναστατικού Αγώνα» της οποίας τα κλειδιά θεωρούν σίγουρο ότι έχει στην κατοχή της, η Πόλα Ρούπα. Το ερώτημα, είναι εάν οι συνεργοί της είναι ασύλληπτα μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα" ή άτομα από τη "δεξαμενή" των αντιεξουσιαστών που έχει "στρατολογήσει" η ίδια και ο Νίκος Μαζιώτης.

Όπως και να έχει πάντως, το μεγάλο πρόβλημα για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, είναι οι φυλακές Κορυδαλλού που αποδεικνύονται για ακόμη μία φορά "σουρωτήρι", αφού μετά την επιχείρηση "Γοργοπόταμος" , λίγο έλειψε να γίνει τρίτη κατά σειρά απόδραση με ελικόπτερο ! Οι αστυνομικοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να μην έχουν ληφθεί ακόμη μέτρα ασφαλείας, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνεννόηση μεταξύ έγκλειστων τρομοκρατών και ασύλληπτων συνεργών τους. Πώς είναι δυνατόν επίσης, να είναι μαζί στην ίδια πτέρυγα, τρομοκράτες με καθημερινή επαφή αλλά και να μην έχει βρεθεί τρόπος έτσι ώστε να είναι αδύνατη η εναέρια απόδραση, είτε με προσγείωση, είτε με ανεμόσκαλα... Φανταστείτε, λένε οι αστυνομικοί, τι "κύμα" τρομοκρατίας θα χτυπούσε τη χώρα εάν ο πιλότος δεν σταματούσε τη Ρούπα και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι ο Μαζιώτης και φυλακισμένα μέλη των "Πυρήνων της Φωτιάς"...

Σχετικές ειδήσεις