Πρέβεζα: Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις - Αρχηγός τους το ίδιο άτομο

Πρέβεζα: Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις - Αρχηγός τους το ίδιο άτομο

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Πρέβεζας, «ξεσκέπασε» δύο εγκληματικές οργανώσεις - Πρώην κατάδικος ο αρχηγός και των δύο

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (10/01), στο Καναλάκι και την Πάργα Πρέβεζας, το Μεσολόγγι, τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και τον Πλάτανο Ημαθίας.

Συνολικά συνελήφθησαν 15 άτομα, μεταξύ αυτών ο αρχηγός των δύο εγκληματικών οργανώσεων καθώς και δύο γυναίκες 21 και 78 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η πρώτη οργάνωση δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και η δεύτερη σε παράνομες ανασκαφές προς ανεύρεση αρχαιοτήτων.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει πως 51χρονος φερόμενος ως αρχηγός που έχει εκτίσει κατά το παρελθόν πολυετή ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών, συντόνιζε ανεξάρτητα και παράλληλα τις δύο οργανώσεις. Μέρος των κερδών από τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιείτο και για τη χρηματοδότηση και τις λειτουργικές ανάγκες της δεύτερης εγκληματικής ομάδας.

Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, αυτοκίνητα και υπαίθριους χώρους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα κοκαΐνης περίπου 27 γραμμάρια, ανιχνευτές μετάλλων, 110 νομίσματα, λίθοι, εκρηκτική ύλη και μια καραμπίνα.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη εγκληματική οργάνωση, διαπιστώθηκε από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, ότι οι συλληφθέντες, διακινούσαν την κοκαΐνη στους νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, φροντίζοντας παράλληλα για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών σε υπαίθριους χώρους. Οι συλληφθείσες γυναίκες της οργάνωσης, φέρεται να εμπλέκονται στην παρασκευή των συσκευασιών κοκαΐνης, στην ανεύρεσης υποψήφιων «πελατών» και στην είσπραξη των χρημάτων.

Σχετικά με τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της διενεργούσαν παράνομες ανασκαφές σε περιοχές των νομών Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Ημαθίας, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων