ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ομολογία – σοκ από τις γυναίκες που βανδάλιζαν μουσεία

Ομολογία – σοκ από τις γυναίκες που βανδάλιζαν μουσεία

Δύο Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, οι οποίες κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών καΙ θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στον εισαγγελέα είναι οι δύο γυναίκες που προκάλεσαν φθορές στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη με λάδι και συνελήφθησαν λίγο πριν βανδαλίσουν εκθέματα του κτηρίου της παλιάς Βουλής.

Πιάστηκαν στη «φάκα» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο λίγο πριν πετάξουν λάδι στην τεφροδόχο του Κωνσταντίνου Κανάρη

Τα κίνητρα τους δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί αλλά σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία τους είπαν ότι έριχναν λάδι και μύρο στα εκθέματα γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό!

Πώς πιάστηκαν «στα πράσα»

Λίγο πριν πλησιάσουν την τεφροδόχο της καρδιάς του Κωνσταντίνου Κανάρη συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες. Όπως δήλωσαν εργαζόμενοι στο Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο, όπου έγινε η σύλληψη, οι δύο γυναίκες είχαν ακουμπήσει ήδη δύο εκθέματα, με τους εργαζόμενους να τις κάνουν παρατήρηση.

Οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στο μουσείο για περίπου μια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha. Αρχικά συνελήφθη η μία από τις δύο αμέσως μετά την έξοδό της από την αίθουσα του ναυτικού αγώνα και αργότερα η δεύτερη. Καθοριστική για τη σύλληψή τους ήταν η συμβολή της γυναίκας στο ταμείο του Μουσείου που είδε ότι είχε λαδωμένα τα χέρια της.

«Παίρνω στο Μουσείο τους φύλακες και τους εφιστώ την προσοχή ότι οι δύο κυρίες δεν μου αρέσουν», δήλωσε η γυναίκα.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του μουσείου οι αστυνομικοί βρήκαν το λάδι μέσα στις τσάντες που είχαν στην κατοχή τους οι δύο γυναίκες.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Αυγούστου, ορισμένα από τα σπουδαιότερα εκθέματα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου που είναι παράλληλα κειμήλια της Ορθοδοξίας, είχαν υποστεί σημαντικές φθορές.

Συγκεκριμένα, οι βάνδαλοι είχαν ρίξει λάδι προκαλώντας φθορές στα αντικείμενα –σε κάποιες περιπτώσεις ανεπανόρθωτες, αλλά και σε χώρους του μουσείου (μάρμαρα και τοίχους), στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης αλλά και των περιοδικών εκθέσεων στη βίλα Ιλίσια.

Η καταστροφή σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 28ης Ιουλίου, την ώρα μάλιστα που στο Βυζαντινό Χριστιανικού Μουσείου είχαν βάρδια 20 φύλακες.

Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη με ανακοίνωση που εξέδωσε, γνωστοποίησε ότι την Κυριακή 26 Αυγούστου είχε σημειωθεί και εκεί βανδαλισμός με άοσμη και διάφανη λιπαρή ουσία σε διάφορα σημεία του χώρου.

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Επέστρεψαν στην πατρίδα τους οι Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν