ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άρχισε η δίκη του Κ. Πάσσαρη για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας

Άρχισε η δίκη του Κ. Πάσσαρη για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας

Με απόντα τον περιβόητο κακοποιό Κώστα Πάσσαρη άρχισε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η δίκη του για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορός του εξέφρασε την επιθυμία του Πάσσαρη να έρθει και να δικαστεί στην Ελλάδα, ενώ δήλωσε ότι ο εντολέας του παραδέχεται όσα έχει διαπράξει και ζητεί συγγνώμη, αλλά υπάρχουν και πράξεις που αρνείται.

«Αυτό που λέει είναι ''καταδικάστε με γι αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Όχι όμως γι αυτά που δεν έκανα’’, ανέφερε ο συνήγορός του Ανδρέας Ταγαράκης.

Το δικαστήριο αμέσως μετά προχώρησε στην εξέταση των μαρτύρων αστυνομικών οι οποίοι στις 17 Φεβρουαρίου 2000 είχαν τραυματιστεί σοβαρά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Κώστα Πάσσαρη και δύο συνεργούς του στην πλατεία Βάθης.

«Θέλαμε να κάνουμε έλεγχο σε μία bmw που κινείτο ύποπτα. Καλέσαμε ενισχύσεις. Όταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο ο οδηγός (Πάσσαρης) μου είπε ''μη φωνάζεις, δεν είμαι εγκληματίας'' και αμέσως άνοιξε την πόρτα κι έριχνε με το όπλο εναντίον μας. Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες με βρήκαν στον ώμο. Από το χτύπημα, έχω κάνει 6 χειρουργεία και το χέρι μου είναι σε παράλυση», είπε ο μάρτυρας αστυνομικός, ο οποίος ανέφερε, ότι ο Πάσσαρης έριχνε στα τυφλά για να μην τον ακολουθήσει κανείς.

Το περιστατικό στην πλατεία Βάθης περιέγραψε και δεύτερος αστυνομικός ο οποίος πυροβολήθηκε στο πόδι ψηλά δίπλα στα γεννητικά όργανα.

«Κάναμε σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Ο Πάσσαρης μας έλεγε ''σας παρακαλούμε, είμαστε καλά παιδιά, δεν έχουμε κάνει τίποτα’’. Την ώρα που έλεγε αυτά, ακούω τον συνάδελφό μου να φωνάζει ''όπλο''. Είχε δει τον συνοδηγό του Πάσσαρη να βγάζει όπλο. Σε 30’’ έπεσαν 130 σφαίρες», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Δεκεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Οι δικαιούχοι και τα ποσά - Πότε θα δοθεί

Έβαλε κρυφή κάμερα στον τάφο του άντρα της - «Πάγωσε» με αυτό που είδε

Σχετικές ειδήσεις