ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει η Ράικου για τον Παπαγγελόπουλο

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει η Ράικου για τον Παπαγγελόπουλο
Intime News

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής καταθέτει σήμερα η Ελένη Ράικου, που θεωρείται ως μια από τους κρισιμότερους μάρτυρες της υπόθεσης, καθώς η ίδια φέρεται να έχει δώσει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η πρώην γραμματέας κατά της Διαφθοράς δεν έχει μέχρι στιγμής κατονομάσει τον περιβόητο «Ρασπούτιν» και σήμερα θα κληθεί από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής να το πράξει.

Έχει αναφέρει ωστόσο, στην κατάθεση της πως ο ίδιος ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αυτοαποκαλούνταν «Ρασπούτιν».

Σήμερα, στη συνεδρίαση της επιτροπής που ξεκινά στις 4 το μεσημέρι, θα της ζητηθεί να αναφερθεί ονομαστικά στις πιέσεις και τους εκβιασμούς που η ίδια έχει καταγγείλει ότι δεχόταν να παραπέμψει πολιτικούς ακόμη και χωρίς στοιχεία.

Στους διαλόγους που φέρεται να είχε με τον κ. Παπαγγελόπουλο που φέρεται να ανταπέδωσε με τον χαρακτηρισμό «Μεσσαλίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά για τις πιέσεις που δεχόταν: «Υπουργέ εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν παραπέμπω κανέναν χωρίς στοιχεία» με εκείνον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να της απαντά: «Στείλε εσύ το φάκελο στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».

Στην επισήμανση της κ. Ράικου ότι «δεν είναι αυτής της σχολής», ο κ. Παπαγγελόπουλος της απάντησε πως «με αυτή τη σχολή που είσαι, να δούμε αν θα σου βγει σε καλό».

Στην κατάθεσή της που ήρθε στο φως τον περασμένο Σεπτέμβριο, φέρεται ακόμη, να έχει πει: «Εξάλλου ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στην θέληση του, αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν Ρασπούτιν, λέγοντας χαρακτηριστικά, όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε. Γι’ αυτό τον αποκαλούσα και εγώ Ρασπούτιν όπως τον αποκαλούσαν και πολλοί, όπως η Κωνσταντοπούλου, ο Βαρβιτσιώτης, ο πρωθυπουργός. Όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Παπαγγελόπουλος».

Η κ. Ράικου είχε αναφερθεί και στην Ελένη Τουλουπάκη, αλλά κι ότι παραιτήθηκε από τη θέση γιατί της την είχαν στήσει με κατασκευασμένες κατηγορίες.

«Οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν άλλοτε η εισαγγελέας Τουλουπάκη, η οποία είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο ηθικής μου εξόντωσης και άλλοτε η φίλη της, πρόεδρος Πρωτοδικών, Ηλιάνα Ζαμανίκα», φέρεται να έχει καταθέσει, καθώς κι ότι «ήθελαν να με απαξιώσουν ότι έθαβα την υπόθεση και ότι η Τουλουπάκη εμφανιζόταν ως αποτελεσματική. Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά ήταν ο γνωστός για τις "ρασπουτινικές" του μεθοδεύσεις αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος… Είναι γνωστή η σχέση του με την Ελένη Τουλουπάκη και ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους. Περιγράφεται, άλλωστε, αυτός ο τρόπος στην αναφορά του εισαγγελέα Αγγελή».

Μέλη της προανακριτικής επιτροπής εκτιμούν ότι η κατάθεση της Ελένης Ράικου θα είναι πολύωρη και πολυήμερη.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.