ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης: Σοκάρει ο δράστης - «Είδα την αποφασιστικότητά της να ζήσει και την άφησα»

Επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης: Σοκάρει ο δράστης - «Είδα την αποφασιστικότητά της να ζήσει και την άφησα»
kozanilife.gr

Τι κατέθεσε η υπάλληλος που αντιστάθηκε στα χτυπήματα του δράστη, που επιτέθηκε στο κτήριο της ΔΟΥ Κοζάνης. Τι είπε ο ίδιος όταν πήρε τον λόγο.

Με τα θύματα να περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν την ημέρα της επίθεσης στη ΔΟΥ Κοζάνης ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας, την Παρασκευή.

Η σύζυγος του υπαλλήλου που έχασε τη ζωή του από την επίθεση του δράστη με το τσεκούρι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο Δικαστήριο και να αντικρίσει τον 46χρονο άνδρα.

«Τα έχασα, είδα τον Πέτρο με σκισμένο κεφάλι. Διαπίστωσα πολύ αργότερα, ότι λείπει το μάτι μου...»

Η υπάλληλος της Εφορίας Κοζάνης που έχασε το μάτι της από την επίθεση του 46χρονου σήμερα δράστη, ανέφερε:

«Εκείνη την ώρα καθόμουν στο γραφείο μου. Ήμουν σκυμμένη, ακούω το άνοιγμα της πόρτας, γυρίζω το κεφάλι μου και βλέπω έναν άγνωστο άνθρωπο. Νόμιζα τον κάλεσε ο Πέτρος. Δεν είδα το τσεκούρι που έβγαλε. Άκουσα έναν θόρυβο και τον ίδιο να λέει: ”Είμαι τρελός εγώ”. Είπα θεέ μου αυτός θα μας σφάξει όλους εδώ μέσα. Τα έχασα. Είδα τον Πέτρο με σκισμένο το κεφάλι. Τα έχασα και δεν ήξερα που βρισκόμουν. Ένιωσα στα χέρια μου αίμα και άρχισα να φωνάζω. Αυτό θυμάμαι μόνο. Από εκεί και πέρα δε θυμάμαι τίποτα. Το μάτι διαπίστωσα ότι λείπει πολύ αργότερα. Είμαι πολύ ταραγμένη…»

Ο δράστης ανέφερε πως ο ίδιος επιθυμεί να κάνει ερωτήσεις στους μάρτυρες, οι οποίες θα είναι «άσχημες». Ο ίδιος, μεταξύ άλλων ρώτησε την υπάλληλο που έχασε το μάτι της: «Πόσες ζωές εσείς νομίζετε ότι έχετε καταστρέψει;».

«Το πρώτο χτύπημα ήταν στην πλάτη, μετά στο κεφάλι, στο τέταρτο γύρισα και του έπιασα το τσεκούρι»

Η υπάλληλος της Εφορίας Κοζάνης η οποία δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα από το δράστη με το τσεκούρι και αντιστάθηκε μέχρι τη στιγμή που ο δράστης αφοπλίστηκε από τον Διευθυντή της ΔΟΥ Κοζάνης περιέγραψε τα όσα έζησε.

«Ο δράστης με πρόλαβε στο διάδρομο. Εκείνη τη στιγμή που με χτυπούσε σκέφτηκα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και έγινα θηρίο. Άρχισα να τον χτυπάω με τα πόδια. Αν δεν πάλευα, σήμερα δεν θα ήμουν εδώ. Ήρθε ο διευθυντής και μου είπε σήκω φύγε. Ήρθε το ΕΚΑΒ και με παρέλαβε. Το πρώτο χτύπημα ήταν στην πλάτη, μετά στο κεφάλι, στο τέταρτο γύρισα και του έπιασα το τσεκούρι. Τον δράστη δεν τον είχα ξαναδεί, δεν ήταν φορολογούμενος στη ΔΟΥ Κοζάνης. Μου είπαν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ότι δεν έχουν ξαναδεί. Το παιδί μου δεν μου μιλούσε, ήταν θυμωμένο, γιατί της είπα ψέματα και τα είδε όλα στην τηλεόραση. Βρίσκεται υπό ψυχιατρική παρακολούθηση και ψυχολογική υποστήριξη».

Ο 46χρονος δράστης αφού πήρε το λόγο, αμφισβήτησε τον αριθμό των χτυπημάτων και ρώτησε την υπάλληλο της εφορίας:

«Όταν έπιασες το τσεκούρι, έκανα κάποια άλλη προσπάθεια να σε ξαναχτυπήσω; Την κοίταξα στα μάτια. Είδα την αποφασιστικότητα της να ζήσει και εκεί σταμάτησα…»

Πηγή: kozanilife.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων - Παπαθανάσης: Γάμοι και βαφτίσεις με 300 άτομα και μουσική αλλά... χωρίς χορό

Ροή Ειδήσεων