ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Λύτρας: Το βιτριόλι σκοτώνει – Δεν ήθελε να καταθέσει σήμερα η κατηγορούμενη και το απέφυγε

Απόστολος Λύτρας
Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας.
Ευδοκία Μύτιλη Newsbomb.gr

Δίκη για βιτριόλι: Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας, ανέφερε πως θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η επίθεση ήταν δολοφονική ενώ παράλληλα σχολίασε την απουσία της Έφης Κακαράντζουλα αναφέροντας πως δεν ήθελε να καταθέσει στη σημερινή διαδικασία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Πέμπτης (07.10) στη δίκη για το βιτριόλι, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου μίλησε στους δημοσιογράφους αναφέροντας πως εξετάστηκαν δυο ακόμα μάρτυρες για την υπόθεση. Εξήγησε, μάλιστα, πως η διαδικασία προχώρησε με την ανάγνωση των εγγράφων που έχει καταθέσει η κάθε πλευρά, τονίζοντας ότι από τη δική τους θέση έγινε ξεκάθαρο ότι το βιτριόλι σκοτώνει και η επίθεση που έγινε από την Έφη Κακαράντζουλα ήταν δολοφονική κι ως τέτοια θα πρέπει να εκδικαστεί κι όχι ως πρόκληση βαριάς σκοπούμενης βλάβης.

«Στη σημερινή δικάσιμο εξετάστηκαν δυο μάρτυρες. Ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την Ιωάννα, ο οποίος είπε πράγματα που αφορούν την ψυχολογία της και το τι συνέβη σε αυτό το κορίτσι μετά την επίθεση και η κ. Αννίτα Ναθαναήλ που είναι φίλη της κι αναφέρθηκε σε περιστατικά που γνωρίζει από τις επισκέψεις σε γιατρούς του εξωτερικού. Συγκεκριμένα όλοι οι γιατροί της είπαν πως το βιτριόλι σκοτώνει και η Ιωάννα έζησε από τύχη», ανέφερε ο κ. Λύτρας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τελείωσε και το στάδιο της ανάγνωσης των εγγράφων. Προσκομίσαμε τα απαραίτητα, για το τι κάνει το βιτριόλι. Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο το βλέπει ο καθένας. Το βιτριόλι σκοτώνει, είναι στις εκρηκτικές ύλες, και δεν μπορώ να ακούω για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης βλάβης. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πεθάνει από επιθέσεις με βιτριόλι. Προσκομίσαμε στοιχεία για αυτό. Δεν μπορώ να κρίνω την κατηγορούμενη για τη μη παρουσία της. Μπορεί να πληροφορήθηκε ότι θα ήταν σύντομη η διαδικασία και να μην ήθελε να απολογηθεί σήμερα. Θα περιμένουμε να δούμε αν στην επόμενη δικάσιμο θα προσέλθει να απολογηθεί».

Όσο για την απουσία της κατηγορούμενης από τη διαδικασία, η οποία θα συνεχιστεί στις 14 Οκτωβρίου με την κατάθεση της Έφης Κακαράντζουά, ο κ. Λύτρας ήταν σαφής. Ανέφερε ότι η 37χρονη αντιλήφθηκε ότι η διαδικασία θα ήταν σύντομα και προφανώς δεν ήθελε να απολογηθεί στη σημερινή διαδικασία, για αυτό και δεν προσήλθε στο δικαστήριο.

«Ήρθε μια ξαδέρφη της κατηγορουμένης, η οποία δεν είχε γνώση για τίποτα πέραν του ότι κάποια στιγμή της έκανε εντύπωση που η κατηγορουμένη θεωρούσε φρικτό ότι κάποιος πήγε να σκοτώσει την Ιωάννα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν αυτή. Αυτό είναι τροφή για σκέψη, για να αντιληφθούμε για τι άνθρωπο μιλάμε», υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος μέτρων για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο - Μόνο με εμβολιασμένους θέατρα, κινηματογράφοι

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Έξαλλος ο Γιώργος Παπαδάκης! Σηκώθηκε κι έφυγε από την εκπομπή ενώ ήταν στον «αέρα»