ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Αθώος 55χρονος που καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Ηράκλειο: Αθώος 55χρονος που καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου: Ανατροπή στο Εφετείο για τον 55χρονο - Από την …κόλαση της πολυετούς κάθειρξης και της φυλακής στον …παράδεισο

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ένας 55χρονος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου κοριτσιού για τα αποδιδόμενα σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ενός 5χρονου κοριτσιού από το φιλικό του περιβάλλον.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, τον Απρίλιο του 2020, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου τον είχε κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία για τις πράξεις του βιασμού, της αποπλάνησης και της κατάχρησης σε ασέλγεια και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών για τις βασικές κατηγορίες. Ο 55χρονος από τότε είχε επιμείνει στην αθωότητα του και του είχε αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Στον 55χρονο, ο οποίος επέμεινε στην αθωότητα του, είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.

Η οικογένεια του 55χρονου είχε σταθεί στο πλάι του από την πρώτη στιγμή, διατρανώνοντας την αθωότητα του. Ο κατηγορούμενος εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρηση που διατηρούσε και σήμερα πια εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος για την επιβίωση του.

Η απόφαση της αθώωσης έφερε δάκρυα χαράς τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένεια του που όλα αυτά τα χρόνια βίωνε τον δικό της Γολγοθά.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 55χρονου εστίασαν με έμφαση στα αντικειμενικά ευρήματα αυτής της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι από την ιατροδικαστική εξέταση του παιδιού δεν προέκυψαν ευρήματα τέτοια που να συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της σεξουαλικής κακοποίησης.

Μετά και την αθωωτική ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, η υπεράσπιση κάνει λόγο για μεγάλη δικαίωση του εντολέα τους.

«Για πέντε χρόνια κουβαλούσε την κατηγορία του παιδεραστή»

Στην κοινή δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης αναφέρουν:

«Οι συνήγοροι υπεράσπισης αισθανόμαστε απολύτως δικαιωμένοι από την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Η θέση που υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή δικαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό. Ο εντολέας μας, θύμα αρρωστημένης σκευωρίας, δοκιμάστηκε σκληρά παραμένοντας επί δύο έτη εντός των φυλακών και κουβαλώντας επί πέντε έτη την κατηγορία του παιδεραστή. Πλέον μπορεί ξανά να συνεχίσει τη ζωή του με την αξιοπρέπεια που αρμόζει στον καθόλα έντιμο μέχρι σήμερα βίο του. Με τη γενναία απόφαση του το Δικαστήριο καθάρισε την κηλίδα που υπήρχε στον κατηγορούμενο και συνολικά στην οικογένεια του. Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις, εξαιτίας του ειδεχθούς χαρακτήρα της πράξης, η κοινωνία εκδηλώνεται εχθρικά τόσο προς τον κατηγορούμενο όσο και προς τα άτομα του στενού του οικογενειακού κύκλου. Υφίσταται ένα άτυπο «τεκμήριο ενοχής» κατά του εκάστοτε κατηγορουμένου.

Το Δικαστήριο ως όφειλε εξέτασε σχολαστικά τους μάρτυρες αλλά και τα αντικειμενικά ευρήματα, σημαντικότερα εκ των οποίων η ιατροδικαστική και η παιδοψυχιατρική εξέταση του ανήλικου φερόμενου θύματος, και τελικά οδηγήθηκε στην ομόφωνη αθωωτική απόφαση».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ισόβια κάθειρξη στους 4 Βρετανούς για τα 300 κιλά κοκαΐνης

Βοιωτία: «Κλειδί» οι καταθέσεις και τα βίντεο για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου

Θεσσαλονίκη: 20χρονη έκαψε το σπίτι της φίλης της για λόγους ερωτικής αντιζηλίας