ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και Λαγός

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και Λαγός

Αποφυλακίζονται εντός των επόμενων ωρών ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός που ήταν προφυλακισμένοι από το Σεπτέμβριο του 2013 για τα κακουργήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Την αποφυλάκισή τους με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας λόγω παρέλευσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης (18μηνου).

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, θα είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό, όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Ωστόσο του επιτρέπεται να μεταβαίνει μόνο στη Βουλή.

Παράλληλα στο γραμματέα της ΧΑ επιβλήθηκε και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σχετική πρόταση είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Προβατάρης ο οποίος ωστόσο είχε ζητήσει και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ.

Στο Γ. Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής του σε δημόσια συνάθροιση καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Στις 29 Μαρτίου, για τους ίδιους λόγους αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Σχετικές ειδήσεις