ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Folli Follie: Παραμένει σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές

Folli Follie: Παραμένει σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές

Σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές για ακόμη δυο μήνες παραμένει η FOLLI FOLLIE με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Αντίθετα, τα φυσικά πρόσωπα, η θυγατρική FOLLI LOLLIE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου δεν είχαν την ίδια τύχη καθώς το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα τους.

Μετά από πολύωρη διαδικασία συζητήθηκε η αίτηση υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα (λήψη προληπτικών μέτρων). Με φόντο τους άνω των χιλίων εργαζόμενους της εταιρείας και τις μετοχές που κατέχει η FOLLI FOLLIE στα ATTICA, εταιρεία, τράπεζες και δημόσιο διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Η πλευρά της εταιρείας επιδίωξε να πετύχει προστασία από τους πιστωτές ενόψει της κατάρτισης σχεδίου εξυγίανσης ενώ η πλευρά των τραπεζών, του δημοσίου και του ΕΦΚΑ επιδίωξαν την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων που είχαν χορηγηθεί ως ενέχυρο.

Η FOLLI FOLLIE κατέχει ποσοστό 26% στα ATTICA και η FOLLI FOLLIE συμμετοχών 10,5%. Οι τράπεζες υποστήριξαν ότι έχει βρεθεί επενδυτής ο οποίος είναι έτοιμος να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό υποστηρίζοντας ότι αν διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή προστασίας θα μειωθεί η αξία του ενεχύρου. Από την άλλη πλευρά η εταιρεία υποστήριξε ότι επίσης είναι σε επαφή με Έλληνα επενδυτή ο οποίος ενδιαφέρεται να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό (χωρίς να αναφέρει το όνομα του). Με την απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του 10,5% στα ATTICA από τις τράπεζες.

Ο στέλεχος του ομίλου που κατέθεσε ως μάρτυρας υποστήριξε ότι η δίμηνη παράταση είναι σημαντική γιατί θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση. Υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τις τράπεζες, ενώ παράλληλα γίνονται συζητήσεις ώστε να επανέλθει η εταιρεία». Προσέθεσε ότι η συμμετοχή του ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο των ATTICA πολυκαταστήματα είναι στρατηγική γιατί το σημείο πώλησης είναι σημαντικό. Η αξία των μετοχών υπολογίζεται περίπου στα 70 εκατ. Ευρώ» υποστήριξε ο ίδιος μάρτυρας επισημαίνοντας ότι έχει διασφαλιστεί το μέλλον των 1142 εργαζομένων του ομίλου.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.