Πολυτεχνείο 2018: Ποιοι σταθμοί του Μετρό είναι κλειστοί

Πολυτεχνείο 2018 - Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται…

Τσίπρας για Πολυτεχνείο: «Ο Νοέμβρης μάς υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν χαρίζεται»

«Δίνουμε το παρών στους νέους αγώνες κατά…

Τρέμουν οι Τούρκοι: Οι «Ινδιάνοι μαχητές» του αιθέρα θωρακίζουν το Αιγαίο

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται…

Οι θολές διαδρομές Ρέστη με υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας

Υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας κατηγορούνται ότι εξέδωσαν…

Καιρός: Δείτε πόσο χιόνι θα πέσει στην Ελλάδα μέχρι την Τετάρτη. «Πρωταθλήτρια» πανευρωπαϊκά (video)

Μέχρι και την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι…

Folli Follie: Παραμένει σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές

Folli Follie: Παραμένει σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές

Σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές για ακόμη δυο μήνες παραμένει η FOLLI FOLLIE με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Αντίθετα, τα φυσικά πρόσωπα, η θυγατρική FOLLI LOLLIE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου δεν είχαν την ίδια τύχη καθώς το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα τους.

Μετά από πολύωρη διαδικασία συζητήθηκε η αίτηση υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα (λήψη προληπτικών μέτρων). Με φόντο τους άνω των χιλίων εργαζόμενους της εταιρείας και τις μετοχές που κατέχει η FOLLI FOLLIE στα ATTICA, εταιρεία, τράπεζες και δημόσιο διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Η πλευρά της εταιρείας επιδίωξε να πετύχει προστασία από τους πιστωτές ενόψει της κατάρτισης σχεδίου εξυγίανσης ενώ η πλευρά των τραπεζών, του δημοσίου και του ΕΦΚΑ επιδίωξαν την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων που είχαν χορηγηθεί ως ενέχυρο.

Η FOLLI FOLLIE κατέχει ποσοστό 26% στα ATTICA και η FOLLI FOLLIE συμμετοχών 10,5%. Οι τράπεζες υποστήριξαν ότι έχει βρεθεί επενδυτής ο οποίος είναι έτοιμος να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό υποστηρίζοντας ότι αν διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή προστασίας θα μειωθεί η αξία του ενεχύρου. Από την άλλη πλευρά η εταιρεία υποστήριξε ότι επίσης είναι σε επαφή με Έλληνα επενδυτή ο οποίος ενδιαφέρεται να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό (χωρίς να αναφέρει το όνομα του). Με την απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του 10,5% στα ATTICA από τις τράπεζες.

Ο στέλεχος του ομίλου που κατέθεσε ως μάρτυρας υποστήριξε ότι η δίμηνη παράταση είναι σημαντική γιατί θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση. Υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τις τράπεζες, ενώ παράλληλα γίνονται συζητήσεις ώστε να επανέλθει η εταιρεία». Προσέθεσε ότι η συμμετοχή του ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο των ATTICA πολυκαταστήματα είναι στρατηγική γιατί το σημείο πώλησης είναι σημαντικό. Η αξία των μετοχών υπολογίζεται περίπου στα 70 εκατ. Ευρώ» υποστήριξε ο ίδιος μάρτυρας επισημαίνοντας ότι έχει διασφαλιστεί το μέλλον των 1142 εργαζομένων του ομίλου.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.