ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η απουσία Τσίπρα έριξε... αλάτι στην πληγή εκκλησίας - κυβέρνησης

Η απουσία Τσίπρα έριξε... αλάτι στην πληγή εκκλησίας -  κυβέρνησης

Γιορτή του φωτισμού της ανθρωπότητας διά του Αγίου Βαπτίσματος σήμερα και στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, μαζεύτηκαν σύννεφα από την απουσία Τσίπρα που έριξε... αλάτι στην πληγή των σχέσεων Εκκλησίας - κυβέρνησης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να παρακολουθήσει την καθιερωμένη τελετή στην Δεξαμενή και όχι στον Πειραιά, όπως απαιτεί το τυπικό.

Για πρώτη φορά φέτος καταγράφεται ηχηρή απουσία πρωθυπουργού με τα φώτα να στρέφονται στην Αθήνα αλλά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση Τσίπρα να μην παραστεί όπως είθισται στην Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Πειραιά.

Το γεγονός απασχόλησε έντονα προκαλώντας το σκωπτικό σχόλιο του Μητροπολίτη Σεραφείμ χρησιμοποιώντας μια παραβολή για το αλάτι και τον πόνο που επιφέρει.

«Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ' επιταγή του Χριστού να είναι άλλας» ξεκίνησε τη δήλωση του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

«Αν είμαστε ζωντανό αλάτι παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαπρότητα των κοσμικών κοσμοειδώλων. Αλλά το αλάτι έχει και μια άλλη ιδιότητα, επιφέρει δριμύ και οδυνηρό άλγος και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα» κατέληξε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Σχετικές ειδήσεις