ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: O Οικουμενικός Πατριάρχης γονατίζει στο Γολγοθά (pics)

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: O Οικουμενικός Πατριάρχης γονατίζει στο Γολγοθά (pics)

«Ο Πανάγιος Τάφος συγκλονίζει όσο και ο Γολγοθάς από όπου ξεκίνησαν όλα, γι’ αυτό για όλους μας οι Άγιοι Τόποι είναι η δεύτερη Πατρίδα μας», δήλωσε, αποκλειστικά στο Newsbomb.gr και τη Μαρία Γιαχνάκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, λίγο πριν γονατίσει για να προσευχηθεί στον Γολγοθά του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ.

Αποστολή στα Ιεροσόλυμα: Μαρία Γιαχνάκη

Στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, μια ημέρα μετά την τελετή παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος περπάτησε στα σοκάκια της Αγίας Πόλης και μαζί με Αγιοταφίτες Πατέρες κατέβηκε και πάλι στον Πανάγιο Τάφο, αυτή τη φορά για να προσευχηθεί με ησυχία, πέρα από την πολυκοσμία των εκδηλώσεων.

Η στιγμή που γονάτισε κάτω από την Αγία Τράπεζα στον Γολγοθά ήταν ξεχωριστή, όπως είναι άλλωστε και για τον κάθε άνθρωπο που φτάνει μέχρι το σημείο που κάρφωσαν οι σταυρωτές το Σταυρό, πάνω στο σκουπιδότοπο εκείνης της εποχής.

Κάτω από την Αγία Τράπεζα του Γολγοθά, ο Παναγιώτατος έμεινε αρκετή ώρα γονατιστός και προσευχόμενος, ενώ στο Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου, το οποίο ζήτησε να επισκεφθεί και πάλι, έμεινε μόνος του γονατιστός.

«Αυτοί οι Τόποι είναι πατρίδα όλων μας και η ευλογία να έρχεται κανείς και να βάζει τη μετάνοιά του εδώ είναι μεγάλη», ανέφερε.

Ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, συνόδευε τον Παναγιώτατο και του εξηγούσε τις λεπτομέρειες της περιήγησης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έμεινε για λίγη ώρα και με τους Αγιοταφίτες Πατέρες, συζητώντας για πνευματικά θέματα, ενώ αναχωρώντας για την Πόλη ευχήθηκε ο Τόπος αυτός «να συνεχίσει να είναι πόλος έλξης των Χριστιανών και μετανοίας».

Σχετικές ειδήσεις