ΕΘΝΙΚΑ

Ένα βήμα πιο κοντά στα Rafale η Ελλάδα: Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου - Μεζονέβ

Ένα βήμα πιο κοντά στα Rafale η Ελλάδα: Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου - Μεζονέβ
AP

Τι συζήτησαν οι δυο άντρες για τα υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά

Επικοινωνία με τον Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονέβ, είχε το απόγευμα της Πέμπτης (19/11) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγωτόπουλος.

Αντικείμενο της συζήτησης αφορούσε το χρονοδιάγραμμα, τις διαδικασίες και τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην πρόσκτηση των γαλλικής κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών «Rafale» από την Πολεμική Αεροπορία.

Έρχονται οπλισμένα

Σε λίγο καιρό το γαλλικό όπλο, αναμένεται να είναι το νέο μαχητικό της Ελλάδας, με 18 αεροσκάφη να ντύνονται στα γαλανόλευκα.

Από αυτά, τα 12 θα είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα, με λίγες ώρες πτήσης, και τα 6 θα είναι καινούργια, και θα προέλθουν από το εργοστάσιο της Dassault απευθείας. Παράλληλα, η έλευσή τους θα θέσει εκτός υπηρεσίας τα 17 γερασμένα – αλλά ακόμα αξιόπιστα - Mirage 2000EGM, τα οποία θα πωληθούν πίσω στην γαλλική εταιρεία.

Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία, κατά τις διαπραγματεύσεις με τους Γάλλους το προηγούμενο διάστημα έκαναν απολύτως σαφές πως τα αεροσκάφη πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα υπερπλήρη εσωτερικά (πλήρες το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου) και να φέρουν πάνω τους όλα τα «εργαλεία» που απαιτούνται για να κάνουν τη δουλειά τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αρνούνται να δώσουν κλίνες οι ιδιωτικές κλινικές - Με επίταξη απειλεί το υπ. Υγείας