ΕΘΝΙΚΑ

Πουλάει τρέλα ο Ερντογάν: Οι κυρώσεις δεν θα μας επηρεάσουν πολύ

Πουλάει τρέλα ο Ερντογάν: Οι κυρώσεις δεν θα μας επηρεάσουν πολύ

Εριστικός εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής δηλώνοντας ότι όποιες κυρώσεις επιβληθούν στην Τουρκία δεν θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις.

Παράλληλα επιτέθηκε στην ΕΕ κατηγορώντας την ότι δεν έχει λειτουργήσει ποτέ με ειλικρίνεια ούτε και έχει κρατήσει τις υποσχέσεις της.

Επιχειρώντας, μάλιστα, να επηρεάσει το κλίμα υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα ότι «οι ειλικρινείς ηγέτες» μέσα στην ΕΕ τάσσονται κατά των κυρώσεων στην Τουρκία προσθέτοντας, παράλληλα, ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της στην ανατολική Μεσόγειο.

Από τα βέλη του Ερντογάν δεν γλίτωσαν και οι ΗΠΑ με τον Τούρκο πρόεδρο να καταδικάζει τις ενέργειες που ετοιμάζονται από την Αμερική για την αγορά των ρωσικών S-400 από την Άγκυρα. Ανακοίνωσε, δε, ότι θα συζητήσει το θέμα με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ,όταν αυτός θα αναλάβει και επίσημα την εξουσία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε και το περιστατικό στον αγώνα της Μπασάκσεχιρ στη Γαλλία υποστηρίζοντας ότι το επεισόδιο με τη ρατσιστική έκφραση που χρησιμοποίησε ο τέταρτος διαιτητής του αγώνα της τουρκικής ομάδας με την Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί μια νέα ένδειξη των ρατσιστικών τάσεων στη Γαλλία.

«Αυτή η προσέγγιση είναι απαράδεκτη. Η Γαλλία έχει γίνει μια χώρα όπου η ρατσιστική ρητορική και οι αντίστοιχες τέτοιες πράξεις εντείνονται» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Ευρώπη μπροστά στις αποφάσεις: Θα συνεχίσει να «χαϊδεύει» τον Ερντογάν ή θα πάρει επιτέλους μέτρα;