ΕΘΝΙΚΑ

25η Μαρτίου: Η Φλοράνς Παρλί θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία αντί του Εμανουέλ Μακρόν

25η Μαρτίου: Η Φλοράνς Παρλί θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία αντί του Εμανουέλ Μακρόν
InTime

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελλάδας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, γνωστοποίησε πως δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στην Ελλάδα για τις επετειακές εκδηλώσεις της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι δεν ήταν σωστό να ταξιδέψει τη στιγμή που ανακοινώθηκε νέο σκληρό lockdown στη Γαλλία για τον επόμενο μήνα.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως η χώρα του θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση καθώς όπως έγινε γνωστό για λογαριασμό της Γαλλίας θα βρεθεί στους εορτασμούς η Φλοράνς Παρλί. Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας θα ταξιδέψει στην Αθήνα για ακόμα μια φορά, καθώς πρόσφατα είχε βρεθεί στη χώρα μας και είχε υπογράψει τη συμφωνία για τα Rafale με τον ομόλογό της, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Από εκεί και πέρα, έχει ήδη επιβεβαιωθεί η παρουσία του πρίγκιπα της Ουαλίας και διαδόχου του Βρετανικού Θρόνου, Καρόλου, μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα, όπως και αυτή του Ρώσου πρωθυπουργού, Μιχαήλ Μισούστιν. Το «παρών» θα δώσει και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με τη σύζυγό του Άντρη.

«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας

Ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις που έλαβαν χώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αποφασίστηκαν τα δρακόντεια μέτρα που θα ισχύσουν την ημέρα της παρέλασης αλλά και την παραμονή.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει την από αέρος επιτήρηση του κέντρου της Αθήνας από ελικόπτερο και drones καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Παράλληλα, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται «κρυμμένες» ομάδες της ΕΚΑΜ αλλά και πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κεντρικά κτήρια θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ σχεδόν σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα θα υπάρχουν πεζές περιπολίες.

Οι δρόμοι θα «αποστειρώνονται» σε κάθε διέλευση ξένου ηγέτη, που θα συνοδεύεται από αυτοκινητοπομπή ασφαλείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Χαλάρωση... με το σταγονόμετρο - Τα νέα μέτρα για μετακίνηση, SMS 6 και κομμωτήρια