ΕΘΝΙΚΑ

Νέα πρόκληση Τατάρ: Τα Βαρώσια θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση

Ερσίν Τατάρ Κύπρος Βαρώσια
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σημείωσε ότι τώρα άνοιξε η πόλη, η οποία «βρίσκεται εντός των συνόρων της τδβκ»
Associated Press/Nedim Enginsoy

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, αναφερόμενος στα Βαρώσια.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, δήλωσε ότι τα Βαρώσια θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση, λέγοντας ότι αν δεν υπήρχε πανδημία μέχρι σήμερα θα τα είχαν επισκεφθεί ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Ο Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους από το ξενοδοχείο του στο Εσκίσεχιρ της Τουρκίας, ισχυρίστηκε ότι τα Βαρώσια, τα οποία είχαν κλείσει από 1974, ανήκουν εξ ολοκλήρου σε τουρκικά ιδρύματα. Ακόμη σημείωσε ότι τώρα άνοιξε η πόλη, η οποία «βρίσκεται εντός των συνόρων της τδβκ» (ψευδοκράτους).

«Έχουμε μια επιτροπή που ονομάζεται Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας. Θέλουμε όποιος έχει περιουσία να υποβάλει αίτηση και να επιστρέψει. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή τη στιγμή. Περισσότεροι από 230 χιλιάδες άνθρωποι έχουν επισκεφθεί την περιοχή των Βαρωσίων μέχρι σήμερα παρά την πανδημία. Αν δεν υπήρχε πανδημία, ο αριθμός των επισκεπτών θα έφτανε το ένα εκατομμύριο. Όταν φτάσουμε στις παλιές μέρες με τον τουρισμό και τους φοιτητές, οι επισκέψεις στα Βαρώσια θα αυξηθούν. Τα Βαρώσια θα έχουν περισσότερη αξία. Αυτή η όμορφη παραλία και και πάρκα εκεί θα ζωντανέψουν. Στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση», υποστήριξε περαιτέρω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη στην Ομόνοια τζιχαντιστής του ISIS - Είχε κάνει δύο αιτήσεις για άσυλο

Θα νικούσε στο GNTM: Η 18χρονη που χάζεψε τους πάντες στο «The Voice» (Vid)

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (vid)