ΕΘΝΙΚΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Σύσκεψη των Αρχηγών στο «Πεντάγωνο» - Προληπτικά μέτρα στα σύνορα

Ένοπλες Δυνάμεις: Σύσκεψη των Αρχηγών στο «Πεντάγωνο» - Προληπτικά μέτρα στα σύνορα

Μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι θα ανοίξει τις πύλες…

Σε ετοιμότητα τίθενται από σήμερα, Παρασκευή (12/11) οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας, για την αποτροπή μεταναστευτικών ροών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα «πνίξει» Ελλάδα και Ευρώπη με μετανάστες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συγκάλεσε σύσκεψη στο «Πεντάγωνο».

Στην σύσκεψη που συμμετείχαν όλοι οι Αρχηγοί των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, αποφασίστηκε η άμεση λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Χώρας μας, η αυξημένη ετοιμότητα, καθώς και η άμεση αναφορά περιστατικών από τις Μονάδες της Παραμεθωρίου που αφορούν σε αύξηση παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Όλα τα ανωτέρω έγιναν σε συντονισμό με τους Αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος.

Με τον τρόπο αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν μήνυμα ετοιμότητας αλλά και αποφασιστικότητας στο τουρκικό καθεστώς που απειλεί και πάλι εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό.

Τόσο ο Στρατός Ξηράς στον Έβρο, όσο και το Πολεμικό Ναυτικό σε όλο το Αρχιπέλαγος, αναμένεται να «κλειδώσουν» όλα τα πιθανά «περάσματα», ενώ πάντα υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα για ενδεχόμενη προβακατόρικη ενέργεια των Τούρκων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Η Κλοντιάνα Τσέλο, το εργοστάσιο σοκολάτας και το μυστήριο με τα 3 δισεκατομμύρια

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για νέες απάτες μέσω POS – Πώς «έφαγαν» χρήματα από 73χρονο στην Κυψέλη

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Παράθυρο» για αλλαγές ως προς τη λήξη του από τον Θεμιστοκλέους