ΕΘΝΙΚΑ

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Παραβιάζονται δικαιώματα μουσουλμάνων σε Δυτική Θράκη και Κύπρο

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Παραβιάζονται δικαιώματα μουσουλμάνων σε Δυτική Θράκη και Κύπρο
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου
ASSOCIATED PRESS

Την ευκαιρία να επιτεθεί για μια ακόμη φορά εναντίον της Ελλάδας βρήκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, επαναφέροντας τις ανεκδιήγητες αιτιάσεις περί καταπάτησης των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων σε Θράκη και Κύπρο.

Η αλήθεια είναι πως μας ξεπερνάει το να ακούμε Τούρκο αξιωματούχο να μιλάει για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ώρα που στην Τουρκία δεν τολμάει να αντιδράσει κανείς εναντίον του τουρκικού καθεστώτος.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου όμως, γνωστός για τη «μεγάλη του γλώσσα» και την ικανότητα να προκαλεί και να υβρίζει τον Ελληνισμό, έκανε λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων σε Θράκη και Κύπρο.

Μιλώντας στο 48ο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στο Πακιστάν, ο Τσαβούσογλου υποστήριξε πως «οι μουσουλμάνοι Τούρκοι, που κρατούν ζωντανό το κάλεσμα για προσευχή στη Δυτική Θράκη εδώ και 7 αιώνες και στην Κύπρο για 5 αιώνες, στερούνται τα βασικά τους δικαιώματα στον 21ο αιώνα».

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναρωτήθηκε «αν είναι δίκαιο να μη διεκδικείτε τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Κύπρου ή της Δυτικής Θράκης μόνο και μόνο επειδή έχετε διαφορές με την Τουρκία;».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι αποκάλυψε περίτρανα τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που υπάρχουν στον κόσμο.

«Ακούσαμε κάποιους να λένε ότι εδώ δεν είναι Μέση Ανατολή, δεν είναι Αφγανιστάν, γιατί χύνεται αίμα; Για εμάς, το αίμα που χύθηκε στο Χάρκοβο και το αίμα που χύθηκε στο Χαλέπι είναι το ίδιο», δήλωσε.