ΕΘΝΙΚΑ

Το μήνυμα του Άντονι Μπλίνκεν για την 25η Μαρτίου: Απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος η Ελλάδα

Το μήνυμα του Άντονι Μπλίνκεν για την 25η Μαρτίου: Απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος η Ελλάδα
Associated Press

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν έστειλε το μήνυμά του στην Ελλάδα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. «Απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα. 

Στην ισχυροποίηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αναφέρεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναφέρεται σε όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο και δηλώνει περήφανος για την εταιρική σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ, τονίζοντας πως οι δεσμοί των δύο λαών «δεν ήταν ποτέ ισχυρότεροι».

Ο Άντονι Μπλίνκεν χαρακτηρίζει την Ελλάδα «απαραίτητο εταίρο και σύμμαχο του ΝΑΤΟ σε μια εποχή απαράμιλλων παγκόσμιων προκλήσεων».

Τονίζει ακόμα ότι η Ελλάδα, ξανά και ξανά, έχει σταθεί κατ' επανάληψη στη σωστή πλευρά της Ιστορίας όπως -κατά τον ίδιο- αποδεικνύεται πρόσφατα και από την «υποστήριξη της στην Ουκρανία».

Επιστολή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκο Δένδια

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απέστειλε ευχετήρια επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, σημειώνει πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον.

Παράλληλα δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.
Επιπλέον ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.