ΕΘΝΙΚΑ

Πυρά αγνώστων κατά ελληνικού πλοίου – Ασφαλείς οι επιβάτες

Πυρά αγνώστων κατά ελληνικού πλοίου – Ασφαλείς οι επιβάτες

Αναβρασμός στο Πόρτ Σάιντ...

Ασφαλείς είναι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίου «Island of Rhodes», μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Πόρτ Σάιντ, όταν το πλοίο δέχθηκε πυρά από αγνώστους κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον Προξενικό Λιμενάρχη.

Ασφαλής είναι ο λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχει μεγάλη ένταση στο Πόρτ Σάιντ, μετά την έκδοση δικαστικής αποφάσεων βάσει της οποίας 24 χούλιγκαν της τοπικής ομάδος καταδικάστηκαν σε θάνατο, για την ποδοσφαιρική τραγωδία που είχε στοιχίσει πέρσι τη ζωή σε περισσότερα από 70 άτομα.

Μόλις το πλοίο δέχθηκε τα πυρά των αγνώστων, απέπλευσε αμέσως από το λιμάνι. Όλοι, επιβάτες, πλήρωμα και ο Προξενικός Λιμενάρχης, ο οποίος διενεργούσε τον έλεγχο είναι απολύτως ασφαλείς. Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπως και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.

Παράλληλα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο οποίος βρίσκεται στην Αδδίς Αμπέμπα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό τον υπευθύνων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι με εντολή του ΥΠΕΞ η Ελληνική πρεσβεία στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως βρίσκονται στην περιοχή.