ΕΘΝΙΚΑ

Επίθεση Έρογλου κατά Αναστασιάδη

Επίθεση Έρογλου κατά Αναστασιάδη

Επίθεση κατά του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη εξαπέλυσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση κατηγορεί τον Κύπριο Πρόεδρο, ότι χρησιμοποίησε «βαριά λόγια εναντίον του».

Ο κ. Έρογλου είπε, ότι «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις ενεργές και έμπρακτες εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας, Τουρκίας». Επίσης, δήλωσε, ότι η συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν «θα γίνει πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ. Δεν θα θυσιάσουμε με κανέναν τρόπο το ίσο καθεστώς των ιδρυθέντων κρατιδίων, την πολιτική μας ισότητα».

Είναι φανερό, είπε ο Ντ. Έρογλου, ότι «ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του ο ΔΗΣΥ, που είναι συνδεδεμένο με την ιδεολογία της ΕΟΚΑ η οποία συνεχίζει να το χαρακτηρίζει μέχρι τις μέρες μας, ονειρεύονται να μας πάρουν πίσω, πριν το 1974».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε, ότι η κυβέρνηση αφήνει στην κρίση κάθε αντικειμενικού παρατηρητή τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

«Πρόθεση της δικής μας πλευράς δεν είναι να εισέλθει σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών (blame game), σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Στυλιανίδης.

ΠΗΓΗ ΑΜΝΑ