ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και πάλι στην Ειδομένη - Πετροπόλεμος και μικροεπεισόδια

Ένταση και πάλι στην Ειδομένη - Πετροπόλεμος και μικροεπεισόδια

Έκρυθμη είναι για άλλη μία φορά η κατάσταση στην Ειδομένη με χιλιάδες μετανάστες να διεκδικούν την είσοδό τους στα Σκόπια και να εμποδίζουν τη διέλευση των προσφύγων.

Το πρωί της Παρασκευής (4/12/2015) επικράτησε ένταση στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια όταν μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων μαζί με πρόσφυγες. Ωστόσο, δυνάμεις Ασφαλείας των Σκοπίων τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πετροπόλεμος και να σημειωθούν μικροεπεισόδια.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες η ένταση στην περιοχή έχει ενταθεί με μετανάστες από Ιράν, Πακιστάν, Μαρόκο και Σομαλία να βρίσκονται ουσιαστικά εγκλωβισμένοι στη ουδέτερη ζώνης μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Στην ίδια μοίρα, όμως, βρίσκονται τις τελευταίες ώρες και πρόσφυγες από την Συρία και αλλού, στους οποίους ναι μεν επιτρέπεται η είσοδος από τις αρχές των Σκοπίων, ωστόσο αυτή εμποδίζεται από τους μετανάστες που έχουν δεχθεί «κόκκινη κάρτα» για την διέλευσή τους. Μερικοί δε είναι οπλισμένοι με αυτοσχέδια όπλα και μαχαίρια «δηλώνοντας» με όποιον τρόπο μπορούν το πέρασμά τους στη χώρα των Σκοπίων.

Αν και ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεσμεύθηκε την Πέμπτη (03/12/2015) με δηλώσεις του ότι τις επόμενες ημέρες θα λήξει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Ειδομένη, η κατάσταση είναι δύσκολη και αρκετά τεταμένη...

Στο μεταξύ, πληροφορίες θέλουν να απελευθερώνεται η σιδηροδρομική γραμμή και να επιτρέπεται η διέλευση των τρένων. Θυμίζουμε ότι η γραμμή στο σημείο της Ειδομένης είναι αποκλεισμένη από τις 18 Νοεμβρίου

Σχετικές ειδήσεις